Acasă Curiozitati Elevii români au câștigat 1 medalie de aur și 3 de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

Elevii români au câștigat 1 medalie de aur și 3 de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

0
Elevii români au câștigat 1 medalie de aur și 3 de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

Pe 13 septembrie 2023, pasiunea pentru informatică a prins viață în orașul Kutaisi din Georgia, unde s-a desfășurat momentul mult așteptat – festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediții a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori. Cu priviri pline de determinare și minți agere, 96 de tineri concurenți din 24 de țări au concurat pentru gloria de a fi cei mai buni.

Elevii din România au demonstrat încă o dată că știința calculatoarelor le este prieten de nădejde, aducând acasă o medalie de aur și nu mai puțin de trei de argint. Printre ei se numără Iorgulescu Andrei Paul de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, desemnat cu aurul meritat al performanței.

În galeria de excelență se remarcă și tinerii cu medalii de argint, precum Neacșu Matei de la același liceu din București, alături de Petrean Roland de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” din Zalău și Mureșan Luca Valentin de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare.

Sub îndrumarea și coordonarea atentă a reprezentanților Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, Daniela Lica de la Centrul Județean de Excelență Prahova din Ploiești și Bogdan-Ioan Popa de la Universitatea București, echipa României a reușit să se impună în fața concurenței internaționale.

România strălucește cu mândrie pe primul loc în clasamentul pe medalii, fiind unicul loc care a cucerit aur la fiecare ediție a acestei competiții de prestigiu. Talentul și dăruirea tinerilor noștri ne aduc nu doar victorii, ci și speranțe pentru un viitor strălucit în domeniul informaticii. Bravo, campioni!