Acasă Curiozitati Victorie fulminantă pentru Echipa BlueStreamline a Universității Transilvania Brașov: Cea de-a 14-a creație a studenților români cucerește inimile la „Formula Student” din Portugalia

Victorie fulminantă pentru Echipa BlueStreamline a Universității Transilvania Brașov: Cea de-a 14-a creație a studenților români cucerește inimile la „Formula Student” din Portugalia

0
Victorie fulminantă pentru Echipa BlueStreamline a Universității Transilvania Brașov: Cea de-a 14-a creație a studenților români cucerește inimile la „Formula Student” din Portugalia

În mijlocul rugului competiției „Formula Student” din Portugalia, un nume strălucitor a ieșit în evidență: Echipa BlueStreamline a Universității Transilvania Brașov. Aflat la cea de-a 14-a generație, monopostul construit de acești tineri pasionați a devenit vedeta evenimentului, informează conducerea universității printr-un comunicat de presă entuziast.

Aceasta a fost prima participare a echipei BlueStreamline a Universității Transilvania Brașov la competiția „Formula Student” din Portugalia, și nu doar că au adus monopostul, dar au și câștigat primul loc în competiție. Un efort colectiv ce a durat 8 luni, implicând studenți din diverse facultăți ale universității, a condus la crearea acestei mașini de curse de la zero, pregătită să se confrunte la nivel internațional. La sfârșitul lunii iulie, a fost lansat cel de-al 14-lea monopost realizat de echipa BlueStreamline, care a strălucit în această săptămână la competiția „Formula Student” din Portugalia.

La linia de start a acestei competiții unice s-au aliniat 16 universități din 7 țări europene, iar echipa BlueStreamline a dat tot ce avea mai bun. Au trecut cu brio de cele 5 probe: proba de accelerație (locul 1), proba de autocross (locul 2), skid pad (locul 3), anduranță (locul 1) și eficiență (locul 1). Ca urmare, în clasamentul general, echipa BlueStreamline a Universității Transilvania Brașov s-a clasat pe primul loc, câștigând în plus și premiul special „Formula Student Portugal”.

Pentru echipa BlueStreamline, care împlinește un impresionant deceniu și jumătate de existență, vara aceasta nu se oprește aici. Urmează alte două competiții pe circuitele din Spania și Croația.

„Mașina a depășit performanțele mașinilor de curse dezvoltate de universități de top din Europa la anumite capitole. Nu a fost doar muncă de inginerie, ci o muncă de echipă, pasiune și multe ore petrecute în atelierul de pe Colina Universității. De 15 ani, BlueStreamline este și o rampă de lansare pentru studenți în industria auto și nu numai,” a declarat conf. dr. ing. Mihai Comșiț, coordonatorul echipei BlueStreamline.

Competiția din Portugalia a avut loc în perioada 1-5 august, pe circuitul „Kartodromo Castelo Branco”. Este o realizare notabilă pentru acești tineri înspirați și dedicați, care demonstrează că potențialul românesc strălucește și în competițiile de nivel mondial.