Acasă Curiozitati Premiul Publicului la „Premiile Europene pentru Patrimoniu 2023” din Veneția merge către Via Transilvanica.

Premiul Publicului la „Premiile Europene pentru Patrimoniu 2023” din Veneția merge către Via Transilvanica.

0
Premiul Publicului la „Premiile Europene pentru Patrimoniu 2023” din Veneția merge către Via Transilvanica.

Cu o bucurie imensă, anunțăm că Via Transilvanica a obținut cel mai prestigios premiu, cel care simbolizează încrederea și recunoașterea oamenilor din întreaga Europă, în special a comunității călătorilor.

Mai exact, 27.000 de cetățeni europeni și din afara Europei au ales Via Transilvanica ca fiind cel mai remarcabil proiect de patrimoniu la Premiile Europene pentru Patrimoniu / Premiile Europa Nostra 2023, cea mai înaltă distincție europeană în acest domeniu. Am stabilit un record de voturi, un eveniment fără precedent, ceea ce înseamnă cu adevărat ceva special. Vă suntem recunoscători pentru fiecare vot, suntem atât de fericiți și apreciem fiecare contribuție.”, au scris reprezentanții Tășuleasa Social pe platforma Facebook.

Ceremonia de premiere a avut loc la celebrul Palazzo del Cinema din Lido, Veneția, fiind organizată de Europa Nostra în colaborare cu Comisia Europeană.

Președintele Tășuleasa Social, Alin Ușeriu și directorul executiv Tășuleasa Social, Szekely Anna, au fost prezenți pentru a prezenta proiectul Via Transilvanica și pentru a primi premiile.

La eveniment au fost invitați cei 17 laureați ai premiilor pentru patrimoniu, mezzosoprana de renume mondial, Cecilia Bartoli, Președintele Europa Nostra, Margaritis Schinas, Vicepreședintele Comisiei Europene pentru promovarea stilului nostru de viață european și, într-o conexiune online, Roberta Metsola, Președintele Parlamentului European, care ne-a felicitat pentru această realizare.

„Mulțumim! Acest premiu este cel mai semnificativ pentru noi, deoarece reflectă ceea ce contează cel mai mult pentru oameni. Via Transilvanica va continua să își îndeplinească misiunea de a proteja și promova patrimoniul, în special cel natural și rural, al României. Felicitări tuturor celorlalți laureați, a fost o mare onoare să fim printre voi!”, au adăugat reprezentanții Via Transilvanica.”