Acasă Curiozitati 4 rețete cu nuci verzi. Sunt bune pentru ficat, stomac și pancreas

4 rețete cu nuci verzi. Sunt bune pentru ficat, stomac și pancreas

0
4 rețete cu nuci verzi. Sunt bune pentru ficat, stomac și pancreas

Nucile, pe lângă faptul că sunt delicioase, dețin și calități terapeutice remarcabile. Iată trei rețete medicinale valoroase pe bază de nuci:

  1. Siropul din coji de nuci: Este un tonic excelent și în același timp un remediu pentru afecțiunile stomacale. Cojile verzi proaspete de nucă, adunate în cantitate de trei pumni și mărunțite, se fierb timp de zece minute într-un litru de apă, la care se adaugă și trei cuișoare aromate. Se lasă să se răcească, se strecoară, apoi se amestecă cu un kilogram de zahăr tos. Siropul obținut se toarnă în sticle închise la culoare și se administrează de trei ori pe zi, câte o linguriță, după mesele principale.
  2. Macerat din nuci verzi: Nucile verzi, tăiate fin cu un cuțit de inox pe un fund de lemn, se amestecă cu zahăr și se așază într-un borcan. După trei zile, se adaugă țuica (250 ml pentru adulți la fiecare zece nuci și 250 ml pentru copii la fiecare 20 de nuci). Amestecul se macerează timp de două săptămâni, apoi se strecoară. Se administrează pentru vindecarea bolilor tractului digestiv, durerilor de stomac și pancreas, cu zece minute înainte de masă. Doza este o lingură pentru adulți și o linguriță pentru copii.
  3. Tinctura de nuci: Se iau 20 de nuci verzi, se mărunțesc și se pun într-un borcan de trei litri cu țuica. Vasul se închide ermetic pentru a preveni evaporarea alcoolului și se lasă la soare timp de 40 de zile, agitându-se zilnic. După aceasta, se strecoară printr-un dres fin, se stoarce bine și se păstrează în sticle închise la culoare în frigider. Această tinctură este benefică pentru tratarea cancerelor și a diverselor tipuri de infestări cu viermi intestinali. Doza este o lingură pentru adulți și o linguriță pentru copii.
  4. Alifia din frunze de nuc: Se prepară din 15 g frunze mărunțite, care se macerează timp de 7 zile în 100 ml ulei de floarea-soarelui, la temperatura camerei. Apoi, amestecul se pune pe bain-marie și se lasă timp de 3 ore la foc mic. Lichidul obținut se strecoară prin tifon sau pânză, i se adaugă 15 g ceară de albine, se mai ține pe baia de apă încă 30 de minute, după care se omogenizează. Alifia rezultată este benefică pentru aplicarea pe răni.