Acasă Curiozitati Google acordă „Recenzia de Aur” pentru nouă castele și cetăți din România

Google acordă „Recenzia de Aur” pentru nouă castele și cetăți din România

0
Google acordă „Recenzia de Aur” pentru nouă castele și cetăți din România

Într-o ceremonie care sărbătorește frumusețea și istoria României, nouă castele și cetăți din țară au fost onorate cu prestigioasa „Recenzie de Aur” din partea Google. Acest proiect anual, ajuns la a treia ediție, își propune să premieze cele mai admirate locații de pe Google Maps, iar pentru această ediție specială, s-au acordat distincții castelelor și cetăților din fiecare colț al țării.

În comunicatul Google, citat de pressalert.ro, au fost dezvăluite aceste locații demne de apreciat: Castelul Károlyi din Carei, Cetatea Oradea, Bastionul Maria Theresia din Timișoara, Cetatea Medievală a Severinului din Drobeta-Turnu Severin, Castelul Peleș din Sinaia, Cetatea Medievală Enisala, Palatul Culturii din Iași, Cetatea de Scaun a Sucevei și Cetatea Alba-Carolina din Alba Iulia.

Aceste locații speciale au fost selecționate cu atenție pentru a asigura o experiență de neuitat turiștilor și pasionaților de istorie. Fiecare dintre ele a avut un profil verificat și actualizat în Google Profilul Companiei, iar categoria lor se încadrează în castele, palate, cetăți și fortărețe.

Câștigătorul din fiecare regiune istorică a României a fost locația cea mai apreciată din aceste categorii, având cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa și un rating impresionant de peste 4,5 stele.

„Google Maps adună mii de recenzii de calitate, iar turiștii se inspiră adesea din ele înainte de a decide să viziteze un obiectiv turistic. În plus, cele mai noi funcții AI din Google Maps, precum Immersive View, Rute Ecologice și Google Lens, ajută turiștii să se orienteze mai ușor în călătoriile lor și să descopere monumente istorice excepționale”, a declarat Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

Castelele și cetățile au întotdeauna fost puncte de atracție pentru turiști, iar proiectul „Recenzia de Aur” de la Google a venit să ofere o vizibilitate suplimentară acestor monumente istorice din România. Acesta nu se limitează doar la țara noastră, ci se extinde și la alte țări din Europa Centrală și de Est, precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Croația, punând astfel pe harta digitală a lumii frumusețea bogată a acestei regiuni.