Acasă Curiozitati 100 de ani de la nașterea Reginei Ana – BNR lansează în circuitul numismatic o monedă din argint

100 de ani de la nașterea Reginei Ana – BNR lansează în circuitul numismatic o monedă din argint

0
100 de ani de la nașterea Reginei Ana – BNR lansează în circuitul numismatic o monedă din argint

O surpriză numismatică spectaculoasă se pregătește să facă senzație: Banca Naţională a României va lansa cu fast, luni, o monedă din argint cu o semnificație deosebită – celebrarea a 100 de ani de la nașterea Reginei Ana. Este un veritabil bijou destinat colecționarilor și iubitorilor de monede rare.

Aversul acestei minunății de argint încântă ochiul cu castelul Săvârşin în relief și cu inscripții elegante: „ROMANIA” curbat într-un arc artistic, stema României mândră, valoarea nominală de „10 LEI” și anul prețios de emisiune, „2023”.

Și când te gândești că ești pe punctul de a fi fermecat de avers, întorci moneda și descoperi o adevărată comoară: portretul și monograma Reginei Ana, o prezență care emană eleganță și istorie. Sub privirea sa, cuvintele „REGINA ANA” și „100 DE ANI DE LA NASTERE” îți dau fiori de reverie.

Dar nu doar moneda este o operă de artă, ci și prezentarea ei. Fiecare monedă din argint este așezată cu grijă într-o capsulă transparentă din metacrilat, protejând-o și punându-i în valoare frumusețea. Însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate redactate în română, engleză și franceză, aceste piese rare de colecție devin cu adevărat un tezaur.

Tirajul este limitat la doar 5.000 de exemplare, iar prețul pentru această comoară numismatică este de 490,00 lei, TVA neinclusă, însumând și broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. Așadar, pasionații de istorie și frumos, grabiți-vă, căci această operă de artă monetară este așteptată să plece în lume și să încânte colecționari din toate colțurile!