Acasă Curiozitati Spadasina Alexandra Predescu a câștigat medalia de bronz la Belgrade Trophy 2023

Spadasina Alexandra Predescu a câștigat medalia de bronz la Belgrade Trophy 2023

0
Spadasina Alexandra Predescu a câștigat medalia de bronz la Belgrade Trophy 2023

La competiția Belgrade Trophy 2023, spadasina româncă Alexandra Predescu s-a remarcat câștigând o apreciată medalie de bronz în concursul feminin.

Un total de 18 spadasine din echipa tricoloră au intrat în luptă la Belgrad, iar dintre acestea, șase nu au reușit să treacă de faza grupelor: Daria Stănciulescu, Adela Danciu, Erica Badea, Claudia Năboiu și Ioana Bucșa. Însă Alexandra Predescu a dat dovadă de abilități remarcabile și a avansat în competiție.

Alexandra Predescu a început competiția cu o victorie asupra spadasinei Malinka Hoppe Montanaro din Canada, cu un scor strâns de 10-9. Urmați de victorii succesive împotriva Alexandrei Drăgan și Hadley Husisian din Statele Unite, Alexandra a ajuns în sferturi cu un impresionant 14-11. Deși a fost învinsă în semifinale de către Maria Luisa Doig Calderon din Peru, cu un rezultat de 14-9, Alexandra a obținut meritata medalie de bronz, conform Federației Române de Scrimă.

În clasamentul final al competiției, Alexandra Predescu a ocupat un onorabil loc al treilea și a primit medalia de bronz. De asemenea, Emma Șonț s-a clasat pe locul 7, Alexandra Drăgan pe locul 15, Greta Vereș pe locul 19, Mihaela Leonte pe locul 20, iar Isabella Andreea Niculai a ocupat locul 34. Echipa românească a demonstrat talent și determinare, cu Cristina Matache pe locul 37, Andrada Ghica pe locul 38, Andreea Dinuț pe locul 43, Maria Cristina Constantinescu pe locul 48, Natalia Constantin pe locul 50, Andreea Muntean pe locul 51, Diana Dona pe locul 57, Daria Stănciulescu pe locul 59, Adela Danciu pe locul 61, Erica Badea pe locul 62, Claudia Năboiu pe locul 63 și Ioana Bucșa pe locul 64. Fiecare dintre aceste sportive a demonstrat un spirit de luptă și o pasiune pentru scrimă care merită admirate și apreciate.