Acasă Curiozitati Canotorii români au câștigat 7 medalii în prima zi a Campionatelor Balcanice de juniori

Canotorii români au câștigat 7 medalii în prima zi a Campionatelor Balcanice de juniori

0
Canotorii români au câștigat 7 medalii în prima zi a Campionatelor Balcanice de juniori

La Campionatele Balcanice de canotaj pentru juniori și cadeți desfășurate pe Lacul Lebăda din Pantelimon, canotorii români au obținut o impresionantă colecție de medalii, însumând șapte distincții, dintre care trei de aur, trei de argint și una de bronz.

Competiția a adunat peste 200 de tineri canotori din 9 țări: Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia de Nord, România, Serbia, Turcia, Bosnia-Herțegovina și Ucraina.

Performanțele de aur au venit în probele de patru rame feminin (Beatrice Piseru, Denisa Cristina Ailincăi, Ionele Elena Scutaru, Bianca Drăghici), dublu vâsle masculin (Sebastian Claudiu Văcaru, Robert Ionuț Toacă) și patru rame masculin (Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Flocea, Sergiu Anfimov).

Medalii de argint au fost obținute în probele de patru vâsle feminin (Bianca Camelia Ifteni, Rebeca Andreea Andriesei, Delia Mirabela Gradinaciuc, Adina Alexandra Florea), dublu rame masculin (Antonel Avăcăriţei, Sebastian Alexandru Taşcă) și simplu masculin (Sebastian Vasile Osoianu).

Medalia de bronz a fost cucerită în proba de dublu vâsle feminin (Denisa Mihaela Vasilică, Elena Maria Toma). Acest succes subliniază efortul, determinarea și talentul echipei de canotaj din România, consolidându-le reputația la nivel internațional.