Acasă Curiozitati Ansamblul Memorial ”Ivan Patzaichin”, inaugurat în cadrul Festivalului care îi poartă numele

Ansamblul Memorial ”Ivan Patzaichin”, inaugurat în cadrul Festivalului care îi poartă numele

0
Ansamblul Memorial ”Ivan Patzaichin”, inaugurat în cadrul Festivalului care îi poartă numele

Acest septembrie aduce cu sine valul de entuziasm al lui Ivan Patzaichin FEST, un eveniment plin de culoare și vibrație care a captivat sufletele tuturor pasionaților de natură și tradiție. Noua faleză din pitorescul Tulcea și traseul emblematic „Delta lui Ivan” găzduiesc această manifestare remarcabilă în perioada 8-12 septembrie 2023.

Călătoria lui Ivan Patzaichin în lumea a debutat pe 8 septembrie la Tulcea, cu deschiderea Ansamblului Memorial dedicat marelui campion olimpic. Acest monument de recunoștință a luat ființă datorită eforturilor conjuncte ale Consiliului Județean Tulcea și Primăriei Municipiului Tulcea, sprijinite de ideea inspirată a Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23.

Memorialul, situat pe Faleza „Ivan Patzaichin”, este o creație artistică semnată de artiști remarcabili precum Mircea Cantor, Virgil Scripcariu, Teodor Graur, Dan Vezentan și Gyárfás Oláh, sub îndrumarea lui Teodor Frolu.

Festivalul continuă cu lansarea traseului simbolic „Delta lui Ivan”, un periplu navigabil între Tulcea și Mila 23, ce va avea loc între 10-12 septembrie. Această călătorie de aproximativ 54 km pe apă, deschisă de o impresionantă caravană de peste 30 de caiace și bărci cu vâsle, va începe la Ansamblul Memorial și se va încheia la Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23.

Iar distracția și cultura se împletesc în acest eveniment remarcabil. Concerte rock’n’row, competiții și plimbări pe Lacul Ciuperca din Tulcea, ateliere educative pentru cei mici, discuții despre dezvoltarea durabilă a Deltei și proiecții de filme în aer liber completează experiența Ivan Patzaichin FEST.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, fondată în 2010 de către Ivan Patzaichin și arhitectul Teodor Frolu, are la bază dragostea pentru Deltă, tradiție și natură. Ei promovează mișcarea Rowmania, inițiativă care cuprinde produse turistice, proiecte de antreprenoriat social și campanii pentru popularizarea vâslitului, totul contribuind la dezvoltarea durabilă a unor zone naturale protejate din România. Așadar, Ivan Patzaichin FEST nu este doar un eveniment, este un mod de viață și o pledoarie pentru frumusețea Deltei Dunării.