Acasă Curiozitati România domină Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023 cu rezultate de excepție

România domină Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023 cu rezultate de excepție

0
România domină Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023 cu rezultate de excepție

Încă o performanță remarcabilă înregistrată de tinerii genii din România! În cadrul Olimpiadei de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023, desfășurată în magnificul oraș Magdeburg din Germania, elevii români au strălucit și au ocupat cu mândrie prima poziție în clasamentul pe națiuni.

România a cucerit locul I absolut și a adus acasă o medalie de aur impresionantă datorită performanței extraordinare a lui Luca Perju Verzotti, elev la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București.

Pe lângă acest triumf, Alexandru Raul Todoran, de la Liceul Teoretic Aurel Vlaicu din Orăștie, a obținut locul III și o prețioasă medalie de aur.

Elevul talentat Andrei Robert Ion, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, a adus acasă o strălucitoare medalie de argint, în timp ce Alexandru Luchianov, de la același liceu, a cucerit o impresionantă medalie de bronz.

Aceste performanțe remarcabile au fost posibile datorită muncii asidue a tinerilor și a dedicării profesorilor lor. Echipa a fost condusă cu pricepere de profesorul Petru Simion Oprița de la Liceul Regina Maria din Dorohoi, iar Lucian Bicsi, din cadrul Universității București, Facultatea de Matematică, a avut rolul de deputy leader.

Această victorie de excepție arată încă o dată că România are un potențial uriaș în domeniul informaticii și al tinerilor săi talentați, care pot concura cu succes la nivel internațional.