Acasă Curiozitati România a obținut locul I pe națiuni la Olimpiada Internațională de Geografie din Indonezia: 3 medalii de aur și 1 de argint!

România a obținut locul I pe națiuni la Olimpiada Internațională de Geografie din Indonezia: 3 medalii de aur și 1 de argint!

0
România a obținut locul I pe națiuni la Olimpiada Internațională de Geografie din Indonezia: 3 medalii de aur și 1 de argint!

În perioada 8-14 august, la Bandung, Indonezia, s-a desfășurat prestigioasa Olimpiadă Internațională de Geografie, iar tinerii geografi din România au făcut țara mândră prin rezultatele lor excepționale. România a urcat pe podium, obținând locul întâi în clasamentul pe națiuni.

Elevii români au demonstrat excelență în geografie și au adus acasă numeroase medalii strălucitoare. Brădățeanu Radu Andrei de la Colegiul Național „Sf. Sava” din București și Hanganu Daniel Nicolae de la Colegiul Național din Iași au fost recompensați cu medalii de aur pentru cunoștințele lor geografice deosebite.

Alți doi elevi remarcabili, Preda David Ștefan de la Colegiul Național Unirea din Focșani și Olariu Tudor Sebastian de la Colegiul Național Costache Negruzzi din Iași, au adus acasă medalii de aur și, respectiv, argint, consolidând astfel poziția României în fruntea competiției.

Coordonatorii de înaltă calitate ai lotului, prof. Fiscutean Mihaela Cornelia și prof. Fiscutean Dorin, ambii de la Colegiul Național din Iași, au fost cheia succesului acestor tineri geografi.

Ministerul Educației a transmis sincere felicitări tuturor celor implicați în această realizare deosebită, subliniind importanța educației și a pregătirii continue în promovarea excelenței în domeniul geografiei. Ei reprezintă cu mândrie viitorul țării noastre și potențialul său în cunoașterea și explorarea lumii înconjurătoare.