Acasă Curiozitati Elevii români au câștigat 1 medalie de aur, 2 de argint și 1 de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie din Elveția

Elevii români au câștigat 1 medalie de aur, 2 de argint și 1 de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie din Elveția

0
Elevii români au câștigat 1 medalie de aur, 2 de argint și 1 de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie din Elveția

Știre uimitoare din Elveția! Elevii români au dat chimia peste cap la Olimpiada Internațională desfășurată în Zurich, în perioada 16 – 25 iulie 2023, aducând acasă o adevărată comoară de medalii.

Printre rândurile învingătorilor se află patru tineri străluciți, adevărați campioni ai chimiei:

  • Ristache Vlad Gabriel de la prestigiosul Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, a izbutit să obțină cea mai scânteietoare medalie, strălucind cu aur în palmaresul echipei noastre.
  • Rascarachi Luca-Mihai, un talent în ascensiune de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, s-a remarcat prin performanța sa excepțională, aducând o binemeritată medalie de argint.
  • Alături de el, Diaconescu Vlad, coleg de școală cu Ristache Vlad Gabriel la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, a confirmat excelența educației românești, aducând acasă o altă medalie de argint.
  • Și nu în ultimul rând, Sindreștean Darius Alexandru de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, a strălucit prin talentul său, obținând o medalie de bronz care completează cu mândrie performanțele naționale.

Ei au fost ghidați spre victorie de profesori de excepție:

  • Andruh Marius, profesor universitar dr. de la Academia Română, Bucureşti, a fost un mentor și călăuză în universul fascinant al chimiei.
  • Matache Mihaela, conferențiar universitar dr. de la Facultatea de Chimie, Universitatea din București, a adus o contribuție de neprețuit în pregătirea acestor minunați tineri talenți.
  • Daniela Elisabeta Bogdan de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a fost profesorul observator, cu o influență esențială asupra performanțelor lor.

Astfel, România a pus chimia în lumină, demonstrând încă o dată că educația și talentul pot cuceri lumea! Bravo, tineri campioni ai cunoașterii!