duminică, martie 3, 2024

O tânără româncă este campioană mondială la Olimpiada Aritmetică Mentală de la Dubai

Must Read

Imnul României a fost auzit, în această săptămână, la Dubai, iar tricolorul a fost fluturat pe scenă, la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală: micuța Antonia Popescu Burchi a dus cu mândrie numele țării noastre la cel mai înalt nivel câștigând titlul de campioană mondială, Champion of Champion, la categoria 10 ani!

Profesoara care a ajutat-o pe Antonia să câștige premiul cel mare, la doar 10 ani, este Prof. Nomin Damdin, de la Școala Nomin Jyuku, care și-a făcut o pasiune din a învăța copiii cum să facă calcule complexe, în minte.

România are valori reale care merită promovate!
Aritmetica mentală este o metodă specifică de învățare a copiilor. Copiii nu studiază pur și simplu matematica așa ca la școală. Ei sunt învățați să facă calcule folosind abacul sau sorobanul.

- Advertisement -

Soroban sau abacul japonez este un instrument utilizat pentru efectuarea unor calcule matematice complexe cu o viteză considerabilă. Este considerat a fi printre primele instrumente de calcul inventate în lume, cu o vechime de circa 2500 de ani.

Pe soroban se pot efectua operații matematice simple, dar cu numere foarte mari: scădere, adunare, înmulțire, împărțire etc.

Ideea învățării utilizării sorobanului este aceea de a obișnui creierul cu aceste calcule și de a le efectua, ulterior, mental, fără ajutorul nici unui instrument.

[td_block_5 limit="6"]
- Advertisement -