Acasă Curiozitati O medalie de aur și două de bronz pentru România la concursul de la FOTE Maribor 2023

O medalie de aur și două de bronz pentru România la concursul de la FOTE Maribor 2023

0
O medalie de aur și două de bronz pentru România la concursul de la FOTE Maribor 2023

Ziua a doua de concurs la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) din Maribor 2023 a adus României o adevărată vijelie de medalii. Aissia Claudia Prisecariu, o tânără înotătoare cu o determinare imensă, a strălucit în finala de la 200 m spate, zdrobindu-și propriul record și cucerind AURUL cu un timp uimitor de 2:11.73. O performanță de excepție care a adus bucurie și mândrie națională.

Aissia, pupilă a antrenorilor Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș, și-a transformat visul în realitate, luând locul fruntaș în această probă, pe care obținuse argintul în ediția precedentă a FOTE. Cu trei trofee de apărat de la FOTE Banska Bystrica 2022 – un argint la 100 m spate și două medalii la ștafete – Aissia demonstrează că este o forță cu care se trebuie să se ia în serios.

În arenă, la 200 m bras masculin, Darius Ștefan Coman a fost voinicul care a cucerit medalia de BRONZ, iar Andrei Theodor Proca a dat tot ce a avut mai bun, aducând o altă medalie de BRONZ cu un timp de 15:51:65. Proca a fost o surpriză plăcută a probei, în timp ce Coman a luptat cu ardoare, regretând că nu și-a adjudecat o medalie mai strălucitoare.

Atletismul a fost și el la înălțime, cu Diana Gabriela Stiger, care a sfârșit pe locul 4 în cursa de 400 m liber. Cu o determinare de fier, ea a luptat în finală și a demonstrat că este o adversară redutabilă.

Alți patru înotători români și-au câștigat dreptul de a lupta pentru podium, promițând o competiție plină de suspans și spectacol.

Iată rezultatele captivante ale înotătorilor români:

  • 200 m spate feminin – Aissia Claudia Prisecariu – Medalie strălucitoare de AUR, 2:11.73
  • 1500 m liber masculin – Andrei Theodor Proca – Medalie de BRONZ, 15:51:65
  • 200 m bras masculin – Darius Ștefan Coman – Medalie de BRONZ, 2:17.01
  • 400 m liber feminin – Diana Gabriela Stiger – Locul 4 în FINALĂ, timp 4:17.75
  • 200 m bras feminin – Alecsia Maria Tenciu – Locul 4 în Semifinale, timp 2:32.75. S-a calificat în FINALĂ
  • 100 m liber masculin – Eric Ștefan Andrieș – Locul 1 în Semifinale. S-a calificat în FINALĂ
  • 200 m mixt masculin – Robert Andrei Badea – Locul 1 în Semifinala 2, timp 2:02:68. S-a calificat în FINALĂ. Un spectacol încântător și plin de adrenalină promite să fie și continuarea acestui festival olimpic al tinereții europene.