Acasă Curiozitati Trei medalii de argint pentru tenisul românesc la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023. Cel mai bun rezultat din istorie la această competiție

Trei medalii de argint pentru tenisul românesc la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023. Cel mai bun rezultat din istorie la această competiție

0
Trei medalii de argint pentru tenisul românesc la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023. Cel mai bun rezultat din istorie la această competiție

Tenisul a fost fără îndoială steaua delegației României la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) din pitorescul oraș sloven Maribor, stabilind astfel un record istoric pentru țara noastră la acest prestigios eveniment sportiv. La timona echipei noastre se afla antrenorul coordonator Ady George Avram, care a contribuit la această performanță remarcabilă.

În competiția de simplu feminin, Giulia Safina Popa s-a confruntat cu Julie Pastikova din Cehia în finală, într-o bătălie acerbă pe teren. Cu toate eforturile depuse, Giulia Popa a cedat cu scorul de 4-6, 4-6 în fața adversarei sale. Cu toate acestea, Giulia Popa nu s-a lăsat descurajată și a continuat să lupte și la proba de dublu feminin, alături de partenera sa, Alexia Ioana Tatu. Ele au dat tot ce au avut mai bun în fața sportivelor din Slovacia, Sona Depesova și Mia Pohankova, dar au fost învinse cu un scor strâns de 3-6, 6-4, 1-10.

În plus, perechea Yannick Theodor Nicolas Alexandrescou / Alejandro Mateo Berge Vega Nourescu a adus României o altă medalie de argint la proba de dublu masculin. Acești jucători români au trecut prin momente intense în finala contra Poloniei. După ce au pierdut primul set cu 1-6, au revenit în forță și au câștigat cel de-al doilea set cu 6-4. Cu toate acestea, decisivul a adus emoții intense, dar polonezii Antoni Wojciech Kasperski și Jan Michal Sadzk au reușit să se impună cu 10-6.

La întoarcerea în țară, sportivii noștri de tenis, laureații cu medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023, au fost primiți cu mare entuziasm la Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni. O delegație de conducere din partea Federației Române de Tenis, condusă de Președintele George Cosac și Directorul General Gabriel Moraru, împreună cu antrenorii federali Firicel Tomai și Manuel Nicolae, au fost acolo pentru a-i felicita și a le arăta sprijinul.

„Am obținut un rezultat istoric pentru tenisul românesc, aducând trei medalii de argint pentru România la această ediție a FOTE. A fost o experiență unică, iar aceste rezultate sunt excepționale, mai ales ținând cont că jucătoarele noastre au concurat cu adversare cu o experiență competițională mai mare și cu participări în turnee ITF. Și la proba de dublu feminin, fetele noastre s-au remarcat, iar băieții au fost foarte aproape de a obține aurul. Prin aceste performanțe remarcabile, am reprezentat cu mândrie România în Slovenia, iar susținerea Ambasadorului României, domnul Alexandru Grădinar, și a șefului delegației COSR, domnul Dragoș Tătaru, a fost o adevărată binecuvântare. Sunt convins că, cu multă muncă și sprijin continuu, sportivii noștri vor aduce și mai multe rezultate notabile în viitor,” a declarat antrenorul coordonator al loturilor de tenis ale României la Maribor, Ady George Avram.