Acasă Curiozitati Nadia Comăneci, mesaj pentru sportivii români care vor participa la JO de la Paris 2024: „Nu uitaţi că medaliile se câştigă în sala de antrenament!”

Nadia Comăneci, mesaj pentru sportivii români care vor participa la JO de la Paris 2024: „Nu uitaţi că medaliile se câştigă în sala de antrenament!”

0
Nadia Comăneci, mesaj pentru sportivii români care vor participa la JO de la Paris 2024: „Nu uitaţi că medaliile se câştigă în sala de antrenament!”

Fosta gimnastă Nadia Comăneci, cvintuplă campioană olimpică şi sportiva care a obţinut prima notă de 10 la această disciplină, a transmis un mesaj sportivilor români care vor participa la JO de la Paris 2024, în care le reamintea că medaliile se obţin în sala de antrenament.

„Mai e un an până la Jocurile Olimpice Paris 2024. Ştiu că aşteptarea marelui eveniment naşte emoţie. Folosiţi-vă energia pentru a rezista pregătirii fizice şi nu uitaţi că medaliile se câştigă în sala de antrenament. Pregătiţi-vă mental pentru cel mai important eveniment din carieră şi aveţi curaj şi încredere că veţi putea reuşi aşa cum în urmă cu 47 de ani, împreună cu echipa de gimnastică, am demonstrat că imposibilul este posibil, prin voinţă, antrenament şi multă pasiune. Succes tuturor la antrenamente şi felicitări celor care au organizat acest eveniment”, a transmis Nadia Comăneci într-un mesaj video prezentat, miercuri, la sediul COSR.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a organizat, miercuri, la Casa Olimpică un eveniment prin care a marcat un an până la startul celei de-a 33-a ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Paris 2024. Până în acest moment România are calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris cinci sportivi de la trei discipline: Andrea Miklos şi Delvine Relin Meringor (atletism), David Popovici şi Vlad Stancu (înot) şi Lăcămioara Perijoc (box).

La eveniment au participat membrii COSR, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, preşedinţi de federaţii sportive, foşti campioni români şi sportivi calificaţi sau aflaţi în cursa pentru obţinerea unui bilet la JO 2024. Cea de-a 33-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc la Paris între 26 iulie şi 11 august 2024.