Marea ameţeală. Cum şi-a bulversat Reghecampf aproape toţi jucătorii

0
Marea ameţeală. Cum şi-a bulversat Reghecampf aproape toţi jucătorii

Imediat după eşecul la penalty-uri cu Dacia Mioveni, din Cupa României, Fernando Boldrin a explicat că evoluţiile sale sunt afectate şi de faptul că nu joacă pe poziţia sa. În acest sezon, Reghecampf şi-a făcut un renume din a reprofila jucători, lucru care a produs multă confuzie în jocul Stelei.

Vicecampioana României are un sezon dezastruos şi doar calitatea scăzută a campionatului o face să fie considerată favorită la titlu. Una dintre cauzele pentru care jocul steliştilor suferă este dorinţa lui Reghecampf de a experimenta permanent. Cei mai mulţi dintre titularii Stelei au fost jucaţi pe cel puţin două posturi în acest sezon, lucru care le-a afectat evoluţiile. Cea mai neinspirată decizie a fost reprofilarea lui Adi Popa pe post de atacant, poziţie din care n-a marcat niciun gol, dar a şi slăbit flancul drept.

Fernando Boldrin se află şi el într-o situaţie asemănătoare. Mijlocaşul adus de la Astra este jucat pe postul lui Nicuşor Stanciu, fără să fie însă postul său de bază. Evoluţiile sale au fost astfel tot mai slabe şi patronul echipei a luat în considerare chiar despărţirea de mijlocaşul brazilian.

Însă cel mai mult a avut de suferit Adnan Aganovic. Mijlocaş ofensiv de meserie, jucătorul croat a fost plimbat aproape pe tot terenul. Aganovic a jucat inclusiv fundaş stânga, poziţie care nu are nimic în comun cu ceea a jucat el de-a lungul carierei. Fără să surprindă, evoluţiile lui Aganovic au dezamăgit şi va fi printre jucătorii care vor pleca în iarnă.

Cum de s-a ajuns în această situaţie? În primul rând, de vină este politica haotică de transferuri a Stelei. Gigi Becali a lăsat poziţii descoperite, dar a transferat în schimb mai mulţi jucători pe acelaşi post. De exemplu, în vară au plecat Cornel Râpă şi Paul Papp, însă în locul lor n-a fost adus niciun fundaş dreapta.

Însă nici Reghecampf nu este lipsit de vină. Antrenorul Stelei s-a declarat mulţumit de transferuri, fără să insiste totuşi pentru întărirea posturilor descoperite. În plus, a încercat constant să inoveze prin reproziţionarea jucătorilor, deşi în multe cazuri nu se impunea această mutare. Rezultatul este cunoscut acum de toată lumea.

Sursa : Prosport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.