Acasă Curiozitati Juniorii români au câștigat două medalii de aur și una de argint la Campionatul European de Şah de la Mamaia

Juniorii români au câștigat două medalii de aur și una de argint la Campionatul European de Şah de la Mamaia

0
Juniorii români au câștigat două medalii de aur și una de argint la Campionatul European de Şah de la Mamaia

Juniorii noștri au făcut senzație la Campionatul European de Șah desfășurat la Mamaia! Cu 170 de reprezentanți ai țării noastre în toate categoriile vârstei, am adunat două medalii de aur strălucitoare și una de argint la această competiție fascinantă.

Maria Anistoroaei a fost o adevărată regină a tablei de șah, obținând cu mândrie medalia de aur la categoria FETE 10. Nu s-a oprit aici, pentru că Vladimir Sofronie a strălucit și el, triumfând cu aurul la categoria OPEN 10.

Și emoțiile au continuat să curgă precum un joc bine orchestrat. Henry Tudor, cu o strategie desăvârșită și concentrare maximă, a adus acasă medalia de argint la categoria OPEN 12. Aurul, cu grație și maestrie, a fost câștigat de talentatul azer Khagan Ahmad.

Acest Campionat European de Șah pentru Juniori a fost o adevărată provocare, debutând pe 5 septembrie la frumoasa Mamaia. Competiția a strâns sub aceeași cupolă 928 de șahiști din 46 de țări, cu vârste între U8 și U18. Un adevărat festin al minții și al spiritului șahistic! Nu au lipsit maestrul internațional și talentele FIDE, toți punându-și mintea la contribuție în acest dans șahistic de excepție. Bravo, tineri campioni! Ați făcut România mândră și suntem nerăbdători să vedem ce mari triumfuri vă rezervă viitorul!