Acasă Curiozitati Atleţii români au câştigat primele medalii la Kinshasa: 1 de aur, 2 de argint și 1 de bronz

Atleţii români au câştigat primele medalii la Kinshasa: 1 de aur, 2 de argint și 1 de bronz

0
Atleţii români au câştigat primele medalii la Kinshasa: 1 de aur, 2 de argint și 1 de bronz

Marea performanță a atleților români a prins viață marți, în cadrul Jocurilor Francofoniei din Kinshasa, Republica Democratică Congo, unde România a obținut primele medalii: una de aur, două de argint și una de bronz.

La aruncarea greutății, Alin Alexandru Firfirică s-a dovedit a fi un campion desăvârșit, aducând țării sale o medalie de aur meritată, cu o distanță remarcabilă de 64,39 metri. Marius Musteață s-a clasat pe treapta a treia a podiumului, cu o performanță solidă de 51,25 m, câștigând medalia de bronz.

La 100 de metri garduri, Anamaria Nesteriuc a strălucit, adjudecându-și o medalie de argint prin viteză și dăruire, cu timpul impresionant de 13 secunde și 20 de sutimi. În concursul de săritură în înălțime, Federica Apostol a continuat să aducă glorie României, câștigând o altă medalie de argint cu o înălțime de 1,73 metri.

Aceste performanțe impresionante au consolidat poziția României în clasamentul pe medalii, cu 8 medalii de aur, 4 de argint și 5 de bronz. Totuși, Maroc a reușit să se impună pe primul loc cu 8 medalii de aur, 6 de argint și 6 de bronz, iar România ocupă mândru locul secund. Camerun, cu 5 medalii de aur, 4 de argint și 7 de bronz, se află pe locul trei, continuând competiția într-o atmosferă plină de energie și determinare.

România a obținut medalii de aur prin Răzvan Marian Kovacs (lupte libere, cat. 57 kg), Maxim Vasilioglo (lupte libere, cat. 74 kg), Beatrice Ionela Ferenţ (lupte, cat. 53 kg), Amina Roxana Capezan (lupte, cat. 65 kg), Maria Larisa Niţu (lupte, cat. 72 kg), Cătălina Axente (lupte, cat. 76 kg), echipa mixtă de tenis de masă (Andrei-Eduard Ionescu, Elena-Adriana Zaharia) și Alin Alexandru Firfirică (atletism – greutate).

Medaliile de argint au fost cucerite de sportiva de origine ucraineană Kateryna Zhydachevska (lupte, cat. 59 kg), de Mihai Nicolae Palaghia (lupte libere, cat. 92 kg), Anamaria Nesteriuc (atletism – 100 m garduri) și Federica Apostol (atletism – înălțime).

Medalii de bronz au câștigat Ştefan Ionuţ Coman (lupte libere, cat. 65 kg), Ana-Maria Pîrvu (lupte, cat. 50 kg), Adina Ionela Irimia (lupte, cat. 68 kg), Cătălin Buta (ciclism, cursa de fond) și Marius Musteață (atletism – greutate).

România a participat cu o delegație de 76 de persoane, inclusiv 57 de sportivi din discipline precum atletism, baschet feminin, lupte libere și lupte africane, ciclism pe șosea, tenis de masă și judo, la cea de-a IX-a ediție a Jocurilor Francofoniei, care se desfășoară în perioada 28 iulie-6 august, în Kinshasa, Republica Democratică Congo.