Acasă Curiozitati Performanțe strălucitoare pentru Echipa României la Jocurile Francofoniei din Kinshasa

Performanțe strălucitoare pentru Echipa României la Jocurile Francofoniei din Kinshasa

0
Performanțe strălucitoare pentru Echipa României la Jocurile Francofoniei din Kinshasa

Miercuri a adus vestea triumfului pentru sportivii români la Jocurile Francofoniei desfășurate în Kinshasa, Republica Democrată Congo, cu două medalii de argint și trei de bronz, potrivit Agerpres.

Primele medalii au venit din lumea judo-ului, o sportivitate de forță și precizie. Alexandru Matei s-a clasat pe locul secund la categoria de 60 kg, aducând României o medalie de argint, în timp ce Florina Bădiceanu a obținut o medalie de argint la categoria de 52 kg. Lucian Laris Borș-Dumitrescu a completat succesul cu o medalie de bronz la categoria de 66 kg.

Atletismul românesc a strălucit și el în ziua de miercuri, aducând două medalii de bronz. Andreea Iuliana Lungu a terminat pe locul al treilea în proba de aruncare a discului, cu un impresionant 51,01 metri. Ștafeta feminină 4×100 metri, compusă din Marina Andreea Baboi, Maria Bisericescu, Anamaria Nesteriuc și Cristina Daniela Bălan, s-a clasat pe locul al treilea, având un timp de 45 de secunde și 56 de sutimi.

Tenisul de masă a fost și el sub semnul victoriei pentru România, cu medalii în proba de dublu mixt. Eduard Ionescu și Elena Zaharia s-au calificat în finală, învingând cu 3-0 perechea libaneză Saadeddine El Habach/Mariam El Habach în sferturile de finală, iar apoi cu 3-1 perechea tunisiană Youssef Ben Attia/Fadwa Garci în penultimul act. Cei doi se vor bate pentru aur împotriva perechii Ryan Heendiressen Desscann/Sandhana Ivana Desscann din Mauritius.

Medalii și-au asigurat și sportivii români la probele de simplu. Elena Zaharia a avansat în semifinale după o victorie cu 3-0 împotriva beninezei Stecy Maria Hedia Amadji în sferturile de finală, în timp ce Eduard Ionescu l-a învins cu 3-0 pe beninezul Amir Atanda Adou.

Cu aceste performanțe impresionante, România continuă să se mențină pe locul secund în clasamentul pe medalii, după Maroc, care deține 11 medalii de aur, 10 de argint și 10 de bronz. România are un bilanț de 8 medalii de aur, 6 de argint și 8 de bronz, ocupând un meritat loc de frunte în competiție.