Acasă Curiozitati Cristina Neagu, vedeta incontestabilă a handbalului european

Cristina Neagu, vedeta incontestabilă a handbalului european

0
Cristina Neagu, vedeta incontestabilă a handbalului european

După ce a fost aleasă în echipa ideală a sezonului european 2022-2023, în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă a Federaţiei Europene de Handbal (EHF Excellence Awards Gala) de la Viena, Cristina Neagu, cunoscuta jucătoare de handbal, și-a adus acasă meritatul trofeu.

Cu mândrie și bucurie, Neagu a împărtășit pe rețelele sociale: „Trofeul pentru cel mai bun inter stânga al sezonului trecut a ajuns acasă.”

Realizările impresionante ale Cristinei Neagu în lumea handbalului includ faptul că a devenit a treia jucătoare din istorie cu cel puțin 1.000 de goluri marcate în EHF Champions League Women, urmărindu-le pe Jovanka Radicevic și Anita Gorbicz. Ea se situează acum pe locul secund în clasamentul all-time, cu 1.029 de goluri.

Neagu este și cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European (EHF EURO), atât la feminin, cât și la masculin, devenind primul jucător de handbal care a atins cifra uluitoare de 300 de goluri, realizată în timpul EHF EURO 2022 (unde a acumulat un total de 303 goluri).

Echipa ideală a sezonului EHF include nume sonore din lumea handbalului și confirmă din nou statutul Cristinei Neagu ca una dintre cele mai strălucitoare stele ale sportului.