Acasă Curiozitati Alina Rotaru, al 6-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Alina Rotaru, al 6-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

0
Alina Rotaru, al 6-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Alina Rotaru-Kottmann, o atletă româncă plină de determinare, și-a câștigat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 cu o performanță de excepție la proba de săritură în lungime. Competiția în care a reușit această performanță memorabilă a fost Inneringer Weitsprung Meeting, desfășurată în Germania.

Alina a reușit să-și depășească recordul personal cu o săritură uluitoare de 6.96 metri, ocupând primul loc la competiția din Germania. Cu acest rezultat strălucitor, a obținut calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Pe podiumul competiției au urcat și două sportive germane: Luzolo Maryse, cu o săritură de 6.84 metri, și Laura Raquel Muller, cu 6.49 metri.

Următorul pas în parcursul său de campioană este reprezentat de participarea la Campionatele Mondiale de la Budapesta, programate între 19 și 27 august.

Alina Rotaru se alătură astfel altor sportivi români de excepție care și-au asigurat deja locul la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Delvine Relin Meringor și Andrea Miklos în atletism, David Popovici și Vlad Stancu în natație, și Lăcrămioara Perijoc la box, categoria 54 de kg. Acești sportivi ne reprezintă cu mândrie și determinare la cea mai importantă competiție sportivă din lume.