Acasă Curiozitati Alexandra Ştefania Uţă, medaliată cu bronz în proba de 400 m garduri la Europenele de la Ierusalim

Alexandra Ştefania Uţă, medaliată cu bronz în proba de 400 m garduri la Europenele de la Ierusalim

0
Alexandra Ştefania Uţă, medaliată cu bronz în proba de 400 m garduri la Europenele de la Ierusalim

În cadrul Campionatelor Europene de Atletism U-20 desfășurate la Ierusalim, tinerețea românească și-a arătat din nou strălucirea, iar sportiva Alexandra Ştefania Uţă a cucerit inima publicului și o medalie de bronz impresionantă la proba de 400 de metri garduri.

Cu un timp fenomenal de 56 de secunde și 50 de sutimi, Alexandra Ştefania Uţă a fost liderul calificărilor, doar pentru a-și dovedi talentul și determinarea în finală. Cu o performanță extraordinară, a reușit să câștige medalia de bronz, înregistrând un timp de 57 de secunde și 2 sutimi. Aurul a revenit suedezei Moa Granat, iar argintul ucrainencei Olga Maşanienkova. Diferența dintre Uţă și locul patru, britanica Emily Newnham, a fost de doar patru miimi de secundă.

Alexandra Ştefania Uţă, care va împlini 16 ani pe 6 octombrie, a continuat să impresioneze și în ștafeta de 4×400 de metri, alături de Şteania Zediu, Maria Denisa Capotă și Rebeca-Daria Ciocan, clasându-se pe locul 6 cu un timp de 3 minute, 38 de secunde și 85 de sutimi.

Într-o altă finală feminină, de această dată la 800 de metri, Claudia Ionela Costiuc s-a clasat pe locul cinci, cu timpul de 2 minute, 7 secunde și 39 de sutimi.

La masculin, Dragoş Luca Pop a ocupat locul 10 în proba de 5.000 de metri, în timp ce Alexandra Maria Hudea a încheiat pe locul 12 la fete în proba de 5.000 de metri.

Totodată, Mihai-Alin Şavlovschi a terminat pe locul 15 în proba masculină de 3.000 de metri obstacole.

Aceste performanțe de excepție la Campionatele Europene U-20 demonstrează talentul și dedicarea tinerilor atleți români și marchează o nouă eră a succesului în atletismul național. România a trimis o delegație impresionantă de 21 de atleți la această competiție, cu speranțe mari și privirea îndreptată spre viitorul strălucitor al atletismului românesc.