Acasă Curiozitati Gabriela Ruse, în turul al doilea al calificărilor la US Open

Gabriela Ruse, în turul al doilea al calificărilor la US Open

0
Gabriela Ruse, în turul al doilea al calificărilor la US Open

La turneul de Mare Șlem US Open, ce are loc pe arenele Flushing Meadows din New York, jucătoarea româncă de tenis Gabriela Ruse a reușit o performanță de excepție în prima rundă, învingând-o cu un scor categoric, 6-2, 6-2, pe Kristina Mladenovic.

Ruse, în vârstă de 26 de ani și ocupanta locului 166 în clasamentul WTA, a dominat partida, asigurându-și victoria în doar 65 de minute împotriva franțuzoaicei Mladenovic (30 de ani și locul 185 în lume). Mladenovic nu a avut nicio șansă să creeze o minge de break în acest meci, în timp ce Ruse a strălucit cu loviturile directe câștigătoare, înregistrând un impresionant 12-4, având net mai puţine erori neforţate, 12-28.

Această victorie spectaculoasă îi aduce Gabriela Ruse un cec în valoare de 34.500 de dolari și 20 de puncte în clasamentul WTA. În turul următor, Ruse se va confrunta cu maghiara Dalma Galfi, care ocupă locul 117 în clasamentul mondial și în fața căreia a pierdut ambele partide jucate până acum.

În ciuda unor rezultate mai puțin favorabile, eforturile celorlalte jucătoare românce nu au trecut neobservate. Jaqueline Cristian a fost învinsă de belarusa Irina Şimanovici cu 6-3, 6-1, într-un meci în care s-a luptat cu determinare, iar Miriam Bulgaru a pierdut în fața indiancăi Ankita Raina cu 6-3, 7-5, după o luptă de două ore și 15 minute. Chiar dacă au înregistrat înfrângeri, aceste două românce au primit câte 22.000 de dolari și au adăugat 2 puncte în clasamentul WTA.

Cu România bine reprezentată la US Open, unde pe tabloul principal vor juca și alte jucătoare de top precum Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan și Patricia Ţig, suntem nerăbdători să vedem ce rezultate strălucite ne vor oferi în continuare în această competiție excepțională.