Acasă Curiozitati După 14 ani, România a câștigat prima medalie la mondialele de atletism

După 14 ani, România a câștigat prima medalie la mondialele de atletism

0
După 14 ani, România a câștigat prima medalie la mondialele de atletism

După o lungă așteptare de 14 ani, România revine în lumina reflectoarelor la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta, cu o performanță extraordinară. Alina Rotaru-Kottmann, o atletă de excepție, legitimată la CSA Steaua, a devenit eroina zilei, câștigând medalia de bronz în proba de săritură în lungime.

Într-o cursă în care tensiunea era la cote maxime, Alina a dat tot ce avea mai bun și și-a adjudecat bronzul mondial cu o săritură magistrală din ultima încercare, măsurând impresionanta lungime de 6,88 de metri. Este o performanță ce a scris istorie în cariera sa și a adus României bucuria mult așteptată.

Aurul a fost cucerit de sârboaica Ivana Vuleta, cu un salt impresionant de 7,14 metri, în timp ce argintul i-a revenit americancei Tara Davis-Woodhall, care a sărit la o distanță de 6,91 metri.

Pentru Alina Rotaru-Kottmann, această performanță nu reprezintă doar o medalie de bronz, ci și un bilet de participare la JO de la Paris din 2024, după ce a atins baremul la concursul Inneringer Weitsprung Meeting, desfășurat în această lună.

Această victorie remarcabilă reamintește de Anișoara Cușmir, actuala președintă a Federației Române de Atletism, care a cucerit prima medalie pentru România la săritura în lungime la ediția inaugurală a Campionatelor Mondiale, la Helsinki, în 1983. La acea vreme, Cușmir a sărit incredibil de departe, la 7,15 metri, și a obținut argintul.

În plus, nu doar Alina Rotaru-Kottmann strălucește în lumea atletismului la acest eveniment de prestigiu. Andrea Miklos s-a calificat cu succes în semifinalele probei de 400 de metri, ocupând locul 19 în serie, cu un timp impresionant de 51,24 secunde din sute.

România este reprezentată cu mândrie la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta, cu o delegație impresionantă formată din 16 sportivi, nouă femei și șapte bărbați. Acești atleți ne inspiră cu fiecare performanță și ne fac mândri în fața lumii în această competiție desfășurată în perioada 19-29 august 2023.