Acasă Curiozitati Trei români au traversat strâmtoarea Gibraltar, una dintre cele mai dificile zone din lume

Trei români au traversat strâmtoarea Gibraltar, una dintre cele mai dificile zone din lume

0
Trei români au traversat strâmtoarea Gibraltar, una dintre cele mai dificile zone din lume

Într-un act de curaj și perseverență extraordinar, Mihai Holban, Florin Tomoş și Cristian Mitrică au înfruntat cu succes una dintre cele mai formidabile provocări din lume, traversând strâmtoarea Gibraltar într-o zi de sâmbătă. Echipa de înotători români a părăsit coastele Spaniei și a ajuns pe cele ale Marocului într-un timp remarcabil de doar 5 ore și un minut. Realizarea lor uluitoare a fost confirmată de președintele asociației Ice Swimming România, Paul Georgescu, citat de Agerpres.

Numărul românilor care au reușit să traverseze strâmtoarea dintre Europa și Africa a atins cifra șapte, însă doar doi dintre ei au înfruntat această provocare fără costume de neopren – Paul Georgescu și Şerban Frăţilă. Mihai Holban, originar din București, avocat și antrenor de înot cu experiență, a devenit primul român care a efectuat cu succes o traversare organizată a strâmtorilor Bosfor în 2015, Dardanele în 2019 și acum Gibraltar în 2023.

Florin Tomoş, originar din Cluj-Napoca și instructor de înot, cunoscut pentru a fi inițiatorul Seven Lakes România, a reușit să traverseze în 2019 strâmtoarea Molokai din Hawai, parte din celebrul Ocean Seven, acoperind impresionanta distanță de 48 de kilometri.

Cristian Mitrică, născut în Turnu Măgurele și rezident în București, economist de profesie, a început să înoate la vârsta de aproape 40 de ani, după un accident la schi. El a fost pe o barcă în 2012 cu primii doi români care au traversat strâmtoarea Gibraltar în costume de neopren, iar în acest an a însoțit echipa de înotători în aceeași aventură extrem de provocatoare, alături de Şerban Frăţilă și Paul Georgescu.

În anul 2012, Călin Chiprianov și Nicolae Leț au fost primii români care au traversat strâmtoarea Gibraltar într-un timp impresionant de 4 ore și 44 de minute, purtând costume de neopren. Aceste realizări marcante nu numai că reflectă curajul și dedicarea celor implicați, dar și pun România pe harta mondială a înotului de performanță.