Acasă Curiozitati România cucerește bronzul la Campionatele Europene de Sărituri în Apă pentru Juniori, Rijeka 2023

România cucerește bronzul la Campionatele Europene de Sărituri în Apă pentru Juniori, Rijeka 2023

0
România cucerește bronzul la Campionatele Europene de Sărituri în Apă pentru Juniori, Rijeka 2023

O zi de glorie pentru sportul românesc! Perechea de săritoare în apă compusă din Ioana Cârcu și Nazanin Ellahi a triumfat joi la Campionatele Europene de Sărituri în Apă pentru juniori, ediția din 2023 de la Rijeka. Cu o performanță remarcabilă la proba de sărituri de la platformă sincron, desfășurată în Croația, au adus României medalia de bronz, strălucind în competiția europeană de excepție.

Ioana Cârcu și Nazanin Ellahi au atins un total impresionant de 233.34 puncte, demonstrând măiestrie și coordonare perfectă în acest sport de înaltă performanță. Cu această realizare notabilă, au reușit să urce pe podium, alături de sportivele Diana Shevchenko și Alisa Mieshkova din Ucraina, care au ocupat locul întâi cu 245.13 puncte, și Juliette John și Hannah Newbrook din Marea Britanie, clasate pe locul secund cu 242.16 puncte.

Adevărata pasiune și dedicare pentru sărituri în apă au fost evidentiate și în alte probe ale competiției. Ioana Cârcu a ocupat locul 6 în finala de la platformă, ce a avut loc în seara de luni. Performanța sa constantă și sigură a culminat cu un total impresionant de 332.10 puncte.

În plus, miercuri seara, în cea de-a cincea zi a competiției, sportiva română Amelie Foerster a reușit să se claseze pe locul nouă în finala de la trambulina de 1 metru. Sub îndrumarea antrenorului Florin Avasiloae, a strălucit în apă și a acumulat un total de 338.15 puncte.

Aceste rezultate remarcabile arată că viitorul săriturilor în apă românești este strălucitor și promițător. Echipa noastră de tineri atleți demonstrează că au potențialul și determinarea necesare pentru a continua să obțină succese la nivel european și mondial. Felicitări pentru aceste performanțe de excepție!