Acasă Curiozitati Elevul român care a cucerit aurul mondial la matematică. „În spatele acestui succes stă o muncă titanică”

Elevul român care a cucerit aurul mondial la matematică. „În spatele acestui succes stă o muncă titanică”

0
Elevul român care a cucerit aurul mondial la matematică. „În spatele acestui succes stă o muncă titanică”

Elevul român a cucerit aurul la Olimpiada Internaţională de Matematică, o competiţiela care au participat 641 de elevi din 112 ţări. Constănţeanul Edis Memiş a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică, desfăşurată în perioada 10-22 iulie, la Bath (Marea Britanie).

Elevul de aur studiază la Liceului Teoretic Internaţional Constanţa.

„Olimpiada Internaţională de Matematică (OIM), este o competiţie anuală, un adevărat campionat mondial de matematică la care participă elevii de liceu din diferite ţări. La ediţia din acest an, această manifestare a reunit 621 de elevi din 112 ţări, care a avut loc în perioada 10 – 22 iulie 2019, la Bath (Marea Britanie), iar pentru lotul României la matematică, aurul fiind câştigat de EDIS MEMIŞ – elevul de aur al Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa şi care deja are un palmares impresionant de premii, medalii şi trofee naţionale şi internaţionale”, spun profesorii elevului.

Edis este clasat în primii 15 copii ai lumii pasionaţi de ştiinţele matematicii. „El ne-a demonstrat încă o dată, că este determinat, iar pasiunea îl însoţeşte în acest drum către împlinirea visului său, şi anume, să descifreze tainele matematicii. În spatele acestui succes de nivel internaţional stă o muncă titanică şi cu multe sacrificii”, adaugă profesorii pe pagina de Facebool a liceului.

Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Constanţa este cunoscut pentru rezultatele deosebite pe care le au elevii la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale.