Acasă Curiozitati Șapte medalii de aur, argint și bronz și alte premii pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Științele Pământului! Au concurat cu peste 160 de tineri din lume!

Șapte medalii de aur, argint și bronz și alte premii pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Științele Pământului! Au concurat cu peste 160 de tineri din lume!

0
Șapte medalii de aur, argint și bronz și alte premii pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Științele Pământului! Au concurat cu peste 160 de tineri din lume!

Șapte medalii de aur, argint și bronz, alături de alte premii – acestea sunt rezultatele lotului de elevi olimpici români la ediția din 2023 a Olimpiadei Internaționale de Științele Pământului (OIȘP / IESO), după cum se arată în anunțul de pe Facebook al Ministerului Educației de sâmbătă seară. Toți elevii sunt de la școli de stat, conform prezentărilor acestora.

Olimpiada a fost organizată online de India în perioada 20-26 august 2023, cu participarea a 172 de elevi din 29 de țări, potrivit instituției, iar elevii români au participat la testul principal, intitulat DMT (Data Mining Test) și la alte trei probe opționale.

Anul trecut, România obținea opt medalii la această competiție, organizată atunci online de Italia. Jumătate din lot era de la o școală privată.

În acest an, este vorba de patru medalii (aur și argint) acordate individual, două medalii (argint și bronz) acordate celor două echipe de câte 3 elevi care au participat la proba opțională, o medalie de bronz pentru o elevă din lot, la o categorie dedicată performanțelor fetelor, dar și un calificativ „Good” pentru o altă elevă la una din probele opționale.

„La testul principal, DMT, organizatorii au impus regula ca numărul maxim de medalii posibil de obținut de o țară să fie limitat la 4, indiferent câți concurenți participă din țara respectivă. Din România au participat 8 elevi, care au obținut următoarele rezultate:

2 medalii de aur:

  • Daniel Malanca – clasa a XII-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu“, Botoșani
  • David Andrei Vlad – clasa a XI-a la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Buzău

2 medalii de argint

  • Ioana Daria Cristea – clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu”, Bacău
  • Mihai Manta – clasa a XI-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Ploiești”, anunță Ministerul Educației.

Ceilalți 4 elevi din lot au obținut calificativul „Very Good” cu un punctaj echivalent celui pentru care se acordă medalia de argint. „Dat fiind că se acordaseră deja 4 medalii, au fost nominalizați doar cu calificativ:

David Georgescu – clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța
Radu Mihnea Negovan – clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu“, București
Beatrice Corina Cristea – clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Sibiu
Alexandru Barnea – clasa a XI-a la Colegiul Național Iași”, conform postării.
La proba opțională, NTFI (National Team Field Investigation), au participat 6 elevi din lot, organizați în două grupe. O grupă a luat medalie de aur, iar cealaltă medalie de bronz.

Medalie de aur au obținut:

  • Ioana Daria Cristea
  • David Andrei Vlad
  • Alexandru Barnea

Medalie de bronz au obținut:

  • Beatrice Corina Cristea
  • David Georgescu
  • Mihai Manta

„La proba opțională (A-ES) Art in Earth Sciences, eleva Beatrice Corina Cristea a primit calificativul „Good”. De asemenea, Ioana Daria Cristea a primit medalia de bronz în cadrul Premiului Mary Anning acordat pentru primele trei fete clasate, ca punctaj, la DMT”, mai scrie Ministerul pe Facebook.