Acasă Curiozitati Povestea elevului de 10 din Vaslui. Este olimpic şi va studia biologia la Oxford!

Povestea elevului de 10 din Vaslui. Este olimpic şi va studia biologia la Oxford!

0
Povestea elevului de 10 din Vaslui. Este olimpic şi va studia biologia la Oxford!

Este copilul de 10 spun la unison părinţii şi profesorii săi. Este olimpic şi va studia pe viitor biologia la Oxford. Vrea să devină cercetător dar din păcate nu în ţară, ci în Marea Britanie.

Vlad era un elev de clasa a XII-a care a reușit să obțină în toți anii de liceu doar nota 10. Cătălin Igant, Director Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui: „Este un elev tenace, strălucitor, care se pricepe foarte bine la tot ce ține de subiectul de studiu”.

Fascinația lui Vlad pentru biologie este evidentă în cele peste 100 de diplome și medalii pe care le-a primit de-a lungul anilor. Cel mai recent succes: El și-a depășit nota la Olimpiada Națională și va concura împotriva studenților din întreaga lume la o competiție internațională din Marea Britanie.

Vlad Sîmbotin, student: „Învățăm destul de mult, în medie, 4-5 ore, dar cu probele olimpice, durata crește, uneori în jur de 10 ore, e un program mai intens și dorm mult” Gianina Romanescu, profesor de biologie: „Întotdeauna are întrebări, mă sună mereu, îmi trimite mereu e-mailuri sau mesaje… dar ce zici de aici? E aici spunând un un fel, iată un alt mod… Am observat că era interesat, foarte dornic să afle mai multe și să aibă succes.”

Mihnea Dima, coleg: „De fiecare dată când am nevoie de ceva merg la el și mă ajută fără nicio problemă, ieșim, avem și activități distractive împreună”. Florin Sîmbotin, tatăl: „Ca toți copiii, e pasionat de cunoaștere, și cel mai important pentru el este să descopere cât mai mult”.

După bacalaureat, Vlad se va înscrie la Facultatea de Biologie a Universităţii Oxford, din Marea Britanie. Visul lui este să rămână acolo şI să devină cercetător.