Acasă Curiozitati Efectul miraculos al ceaiului de frunze de nuc. Trebuie să îl încerci şi tu!

Efectul miraculos al ceaiului de frunze de nuc. Trebuie să îl încerci şi tu!

0
Efectul miraculos al ceaiului de frunze de nuc. Trebuie să îl încerci şi tu!

Nucul este un pom fructifer cu o mulțime de utilizări și beneficii asupra sănătățîi. Dacă fructele sale delicioase sunt apreciate în bucătarie, află că frunzele sale, de pildă, îți pot fi de ajutor în tratarea ori prevenirea unor afecțiuni, cât și la prepararea unor tratamente cosmetice. Descoperă care sunt beneficiile frunzelor de nuc asupra frumusețîi și sănătățîi tale!

Frunzele de nuc sunt o parte importantă a medicinei naturistei românești, dat fiind faptul că sunt ticsite cu substanțe cu proprietăți uimitoare. În frunzele de nuc se regăsesc taninuri elagice, plus o varietate de derivați de naftochinona, cărora li se adaugă acidul cafeic, acidul ascorbic, glicozidele flavonice, p-cumaricul și o cantitate redusă de ulei volatil.

Pentru că proprietățile lor benefice să fie resimțite la cel mai înalt nivel, frunzele de nuc se culeg tinere, la începutul verii, fără codița. Ulterior, trebuie puse la uscat într-un spațiu răcoros și bine ventilat, după ce au fost rupte în prealabil. Când frunzele de nuc devin friabile, pot fi adunate și depozitate în săculeți de pânză ori de hârtie pentru utilizări ulterioare.

Ceai din frunze de nuc: Tratament cu frunze de nuc pentru par!

Frunzele de nuc pot fi folosite cu succes că tratament împotriva căderii părului, dar și pentru a colora discret părul șaten, căruia îi conferă o strălucire arămie aparte.

Ceai din frunze de nuc: Tratamentul pentru podoabă capilară implică folosirea frunzelor de nuc verzi, proaspete. Adaugă 5 litri de apă într-o oală, după care pune 5 mâini de frunze verzi de nuc și dă la fiert.

Fiertură obținută să lasă la răcit și se aplică după spălarea părului, lăsând-o să acționeze în special la rădăcini. Ulterior, părul trebuie lăsat să se usuce fără foehn.

Ceai din frunze de nuc: Tratament cu frunze de nuc pentru ten!

Infuzia de frunze de nuc este un ajutor de nădejde în îngrijirea tenului gras. Dacă ești posesoarea unui astfel de ten și îți dorești să reglezi producția de sebum și să calmezi roșeață și iritațiile, pregătește o infuzie de frunze de nuc.

Ceai din frunze de nuc: Adaugă 4 linguri de frunze uscate de nuc la 250 ml de apă fierbinte și lasă la infuzat preț de câteva minute. Soluția obținută se aplică, după răcire, pe ten.

Ceai din frunze de nuc: Ceai de frunze de nuc pentru sănătatea digestivă!

Infuzia de frunze de nuc are o influență pozitivă asupra sistemului digestiv, contribuind la îmbunătățirea digestiei, dar și la tratarea unei palete largi de afecțiuni.

Ceai din frunze de nuc: Pregătește infuzia adăugând 1 linguriță de frunze la 250 ml apă clocotită. Acoperă cană și lasă la infuzat timp de 10 minute. Se recomandă consumul a 2-3 căni de infuzie de frunze de nuc pe zi.

Ceaiul poate fi folosit că adjuvant în tratamentul enteritei, gastritei și a inflamațiilor intestinale, acționând și că un antidiareic eficient.

Ceai din frunze de nuc: Beneficiile frunzelor de nuc asupra sănătățîi sunt însă mult mai complexe de atât! Astfel, infuzia de frunze de nuc este utilă în diabetul zaharat, hepatite, icter, candidoze, leucoree, rahitism, intoxicațîi cu metale grele, incontinență urinară.

De asemenea, decoctul de frunze de nuc poate fi folosit pentru a trata arsurile solare, dar și alte probleme ale pielii, precum dermatită, acneea, eczemele și furunculozele.

Consultați medicul sau farmacistul dacă doriți să îl foosiți, acest articol are caracter informativ și educațional și nu substituie consultul medical.