miercuri, octombrie 4, 2023

Câinele – Singura ființă care te iubește mai mult decât se iubește pe sine!

Must Read

Titlul este de fapt un citat și ar fi trebuit să-l pun între ghilimele. El aparține scriitorului german Fritz Von Unrub (1885-1970). L-am ales pentru că reprezintă esența, caracteristica importantă a câinilor, indiferent de rasă: dragostea față de oameni.

Este suficient să evidențiem câteva aspecte din comportamentul lor în situații diferite, pentru ca să înțelegem că ne iubesc mai mult decât se iubesc pe sine. Și ceea ce este cel mai important este că o fac necondiționat!

Astfel:

Câinii sunt protectori față de bebeluși și copii.

- Advertisement -

Puneți-vă la încercare patrupedul, “spuneți-i” că vreți să-l scoateți la plimbare, dar în casă tocmai aveți un nou membru de familie, un bebeluș. Vă veți lămuri că nu va dori să plece și că va ramâne “să-l păzească”, dormind aproape de el, lângă pătuț ori cărucior.

Câinele știe când o femeie este însărcinată.

Un câine are mult fler. Jon Ham, viitor tătic, povestește pe Youtube (Fitness On The Run) că Walter, cânele lor-rasa Beagle-, a reușit să simtă sarcina soției sale, atunci când avea doar șase săptămâni.

Ea i-a cerut lui Walter să-i arate unde se află bebelușul. Imediat Beagl-ul i-a ridicat tricoul, i-a lins abdomenul, mișcând bucuros din coadă. Fără îndoială, era fericit de venirea copilului, gândindu-se că și-a găsit deja noul tovarăș de joacă.

Câinele simte când suntem triști sau când suntem bolnavi.

În momente de tristețe, un câine face tot posibilul să ne amuze. Vine pe genunchii noștri, se așează peste noi, stă la picioarele noastre. Nu urmărește încercând să ne schimbe dispoziția, iar dacă suntem bolnavi nu se va depărta de noi, nu vrea să ne piardă.

- Advertisement -