Acasă Curiozitati Acestea sunt cele mai sănătoase 10 alimente de pe planetă. Ar trebui consumate zilnic!

Acestea sunt cele mai sănătoase 10 alimente de pe planetă. Ar trebui consumate zilnic!

0
Acestea sunt cele mai sănătoase 10 alimente de pe planetă. Ar trebui consumate zilnic!

Ce este de fapt alimentația sănătoasă? Consumul de alimente sănătoase, care oferă toți nutrienții esențiali pentru corpul tău. Dar alegerea alimentelor potrivite din diferite grupuri nu este o sarcină deloc ușoară.

Următoarele 10 alimente sunt cele mai sănătoase din lume.

1. Ciocolată neagră.

Consumul moderat de ciocolată neagră are numeroase avantaje pentru sănătate. Ciocolată de calitate are mulți nutrienți, inclusiv fier, magneziu, fibre și cupru. Însă ar trebui să va asigurați că mâncați ciocolată cu moderație. Deoarece ciocolată este bogată în calorii și excesul de consum duce la creșterea în greutate,.

Beneficiile pentru sănătate.

Compușii flavonoizi prezenți în cacao (ingredientul principal al ciocolatelor „întunecate”) au efecte antioxidante. Poate proteja celulele de daunele cauzate de acțiunea radicalilor liberi. În acest fel, ciocolata neagră poate proteja împotriva bolilor de inimă.

Produsul chimic cu serotonină din ciocolată neagră acționează ca agent antidepresiv și îți îmbunătățește starea de spirit.

2. Bananele.

Bananele cremoase și dulci au multe beneficii pentru sănătate pe care cu siguranță nu le cunoști. Ele pot ameliora bolile dimineții, reduce tensiunea, vindecă diabetul și îmbunătățește sănătatea inimii. Sunt lipsite de grăsimi și au conținut bogat în nutrienți precum mangan, vitamina C, potasiu, fibre alimentare, fier, vitamina A și proteine.

Beneficiile pentru sănătate ale bananei.

Aportul zilnic de banane poate reduce șansele de astm.

Nivelul ridicat de vitamina B-6 prezent în banane vă poate consolida sistemul nervos și poate stimula producția de globule albe din sânge.

3. Spanacul.

Spanacul este o plantă bogată în nutrienți, care are multe beneficii pentru sănătate. Este o sursă bogată de vitamina A, C, K, B2, fier, calciu, potasiu și magneziu. Consumul de spanac este excelent pentru pielea ta, sănătatea oaselor și părul tău.

Beneficiile pentru sănătate ale spanacului.

Antioxidanții eficienți prezenți în spanac, cum ar fi luteină și zeaxantina, sunt excelenți pentru sănătatea ochilor. De asemenea, pot preveni împotriva numeroaselor probleme de ochi legate de vârstă. Beta carotenul antioxidant din spanac poate lupta și împotriva cancerului și poate preveni astmul.

4. Usturoiul.

Usturoiul a fost folosit ca medicament natural de mai multe secole. Este un ingredient obișnuit care se folosește ca aromă pentru alimente din întreaga lume. Usturoiul este bogat în nutrienți și are calorii scăzute. Poate lupta împotriva multor boli și afecțiuni.

Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului.

Usturoiul are proprietăți anti-bacteriene, anti-fungice și anti-virale prin prezența unui compus organosulfur cunoscut sub numele de „Allicin”. Acest compus poate reduce și tensiunea arterială.

5. Somonul.

Somonul este ambalat cu o sursă bună de vitamine, minerale și proteine. Poate fi unul dintre cele mai bune alimente pe care ar trebui să le adăugați pe lista de diete.

Beneficiile pentru sănătate ale somonului.

Somonul conține acizi grași omega 3 care previn bolilor cardiovasculare, bolilor creierului, reduc inflamatiile și cheagurile de sânge. Acizii grași DHA omega 3 din somon vă pot îmbunătăți, de asemenea, sistemul imunitar și funcționarea creierului.

6. Nucile.

Nuca este un aliment minunat, sănătos și are numeroase proprietăți medicinale.

Beneficiile pentru sănătate ale nucilor.

Nucile conțin trei acizi grași omega 3 importanți – acidul lenoleic, acid alfa-lenolenic și acid arachidonic. Aportul zilnic de nuci reduce riscul de boli cardiovasculare, cancer de colon și prostată, accident vascular cerebral și boală coronariană.

7. Avocado este bogat în multe minerale și vitamine esențiale, inclusiv vitamina A, D, C, B-6, B-12, magneziu, calciu și fier.

Beneficiile pentru sănătate ale fructului avocado.

Conținutul de fibre dietetice din avocado poate reduce riscul de obezitate, diabet și boli cardiovasculare. Nivelul ridicat de grăsimi polisaturate din avocado poate reduce nivelul colesterolului din sânge.

Avocado conține unul dintre cei mai esențiali acizi grași omega 3 cunoscut sub numele de acid alfa-lenolinic. Reduce riscul de pneumonie, hipertensiune arterială, boli de inima și reglează tensiunea arterială.

8. Merele.

Merele sunt unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume.Fără îndoială, mărul este o centrală nutritivă, deoarece este bogat în fibre dietetice, fitonutrienti, tiamină, riboflavină și vitamina B-6. Merele sunt, de asemenea, sărace în calorii și au multe beneficii pentru sănătate.

Beneficiile pentru sănătate ale mărului.

Aportul regulat de suc de mere poate reduce riscul de Alzheimer și menține creierul tânăr și activ.Nivelul ridicat de conținut de fibre din mere poate proteja împotriva bolii Parkinson.

Aportul zilnic de măr oferă beneficii cardiovasculare. Se datorează nivelului ridicat de fibre și polifenoli prezenți în mere.

9. Zmeura.

La fel că majoritatea fructelor de pădure, zmeura este umplută cu antioxidanți, pentru că ajută organismul să se mențină sănătos și să nu aibă boli. Proaspete sau congelate, furnizează și Vitamina C, calciu și fier. Antioxidanții de zmeură și compuși antiinflamatori sunt asociați cu protecția împotriva cancerului prin reducerea reproducerii celulelor canceroase.

10. Migdalele.

Migdala este un aliment minunat pentru sănătate. Are mai multe beneficii pentru sănătate decât orice alte nuci. Migdalele sunt bogate în antioxidanți, proteine și minerale.

Beneficiile pentru sănătate ale migdalelor.

Migdalele sunt bogate în acizi grași mono nesaturați, cum ar fi acizii oleici și palmitoleici. Acești acizi grași pot reduce nivelul colesterolului LDL dăunător și pot crește nivelul de colesterol esențial HDL din corp.

Acizii grași omega 3 din migdale pot regla nivelul de zahăr, tensiunea arterială, reduc grăsimea corporală, stimulează sistemul imunitar și mențin masa musculară.

Așadar, aportul zilnic de migdale îți face corpul mai puțin predispus la boli.

Mineralele precum manganul și cuprul prezente în migdale pot crește nivelul de energie al corpului tău.