Acasă Curiozitati Unguentul cu Pătlagină – Un leac care nu trebuie să-ți lipsească din casă. Cum se prepară

Unguentul cu Pătlagină – Un leac care nu trebuie să-ți lipsească din casă. Cum se prepară

0
Unguentul cu Pătlagină – Un leac care nu trebuie să-ți lipsească din casă. Cum se prepară

Unguentul cu pătlagină este o comoară la casă omului. Se folosește în tratarea rănilor purulente, arsurilor, furunculozei, eczemelor, herpesului, varicelor, hemoroizilor sangeranzi, iritatiilor pielii, ulcerațiilor cutanate, ulcerului varicos, înțepăturilor de insecte, plăgilor infectate (inclusiv a celor deschise).

Ingrediente:

  • 100 g untură de porc nesărată (sau unt cu 80% grăsime)
  • 50 g frunze proaspete de patlagină

Mod de preparare:

Frunzele se recoltează începând cu luna mai până în luna august, inclusiv.
Se spală bine, se lasă se usuce într-un prosop curat, apoi se toacă mărunt cu cuțitul.
Untură se pune la topit, apoi se adugă frunzele mărunțite.

Se amestecă conținutul încetișor, cu o lingură de lemn, la un foc mic, aproximativ 5 minute, după care se ia vasul de pe foc. Se lasă la răcit până a două zi dimineață, pentru că plantă să își lase proprietățile în untură. A două zi se încălzește ușor, doar atât cât să curgă, apoi se strecoară prin tifon și se păstrează în borcanase din sticlă de culoare închisă, într-un loc răcoros.

Administrare:

Unguentul de patlagina are acțiune emolientă, cicatrizantă și antiseptică. Se aplică în strat subțire pe locul afectat, de 3-4 ori pe zi, după ce ați curățat bine zona.

Consultați medicul sau farmacistul dacă doriți să îl folosiți, acest articol are caracter informativ și educațional și nu substituie consultul medical.