Medicul nutriționist, Mihaela Bilic spune că o alimentație săracă în grăsimi nu este recomandată pentru copii. Pentru o dezvoltare sănătoasă, în farfurie pune o cantitate de alimente cât încape în două palme de-ale lor. Trebuie dat să mănânce grăsime de calitate.
Este bun micul dejun cu cereale? NU.
”În nici un caz, un copil nu trebuie să mănânce dietetic, pentru că el are nevoie de grăsimi atâta timp cât este în creștere.
Mâncatul dietetic este un mâncat nesănătos. Grăsimea este substratul esențial pentru creștere, iar un copil mai degrabă trebuie să mănânce gras. Un copil are nevoie de grăsime de calitate.
Obligatoriu, copiii trebuie să mănânce unt, să bea laptele integral. Nu întâmplător copiii preferă cartofii prăjiți, spune Mihaela Bilic.
Copiii au nevoie de grăsimi pentru o creștere armonioasă.
Avem nevoie de grăsime pentru a crește, tot ce înseamnă sistem nervos al copilului se dezvoltă pe baza grăsimii, deci este o chestiune de bună creștere.
Nu trebuie să mănânce dietetic sub nicio formă, însă trebuie învățat să aibă și legume în farfurie.
Dulciurile făcute în casă nu fac niciun rău dacă nu sunt consumate în exces, iar tradiționalul orez cu lapte este mai sănătos decât cerealele. Dar, să nu ne facem un obicei, adică nu-I oferim această masă zilnic. O dată pe săptămâna este mai mult decât echilibrat.
Cerealele au fost inventate de americani când și-au dat seama că trebuie să hrănească o nație întreagă cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au băgat în ele zahăr și au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au nici un avantaj.
Pentru un copil, mai degrabă aș pune o felie de pâine cu unt și gem, care în final că număr de calorii face tot cât cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie să ne întoarcem la simplitate”, a declarat medicul Mihaela Bilic.