duminică, martie 3, 2024

Un elev de 17 ani, din Medgidia, s-a calificat în finala Olimpiadei Geniilor din SUA

Must Read

Un elev al Liceului „Nicolae Bălcescu” din Medgidia a fost invitat la faza finală a Olimpiadei Geniilor, ce se va desfășura în iunie în New York – SUA, în urmă rezultatelor obținute la competiții internaționale, în ultima etapă a olimpiadei intrând 30 de finaliști din întreagă lume, a informat, joi, conducerea unității de învățământ.

Theodor Florentin Furtună, elev în clasa a XI-a, s-a calificat în finală Olimpiadei Geniilor cu planul de afaceri numit Stay Wild, care propune derularea unei mici afaceri prin care să se salveze parcurile naționale din România.

„Liceul Teoretic ‘Nicolae Bălcescu’ din Medgidia obține noi premii internaționale! Continuând tradiția participării la concursuri extrașcolare de înaltă valoare științifică și cu efecte educative incontestabile, și în acest an școlar elevii din Medgidia au concurat cu elevi nu doar din Europa, ci chiar din întreaga lume.

Astfel, Theodor Florentin Furtună, elev în clasa a XI-a, a obținut la concursul NASA Ames Space Settlement, Premiul ÎI, Categoria Eseu Literar, cu o lucrare originală – Nova Civitas Solis – în care a prezentat o posibilă organizare statală a unei stații orbitale.

- Advertisement -

Theodor a participat și la Olimpiada Geniilor (Genius Olympiad), organizată de Oswego State University of New York, unde s-a calificat în finală Categoriei Business Plan (30 de finaliști din întreagă lume) cu planul de afaceri numit Stay Wild, care propune derularea unei mici afaceri prin care să se salveze parcurile naționale din România”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform sursei menționate, Theodor Florentin Furtună este invitat la Internațional Space Development Conference (ISDC), organizată de NASA și Național Space Society, între 6 și 9 iunie 2019, în Arlington, Virginia, și la faza finală a Olimpiadei Geniilor organizată de Oswego State University of New York, între 17 și 23 iunie 2019, în Oswego, New York.

Tot universitatea newyorkeza a facilitat pentru toți finaliștii din acest an o vizită de studiu la marile universități americane: Harvard, MIT, Yale, Brown, Columbia și Universitatea Princeton, în perioada 21-27 iunie.

[td_block_5 limit="6"]
- Advertisement -