Acasă Curiozitati Cum poate fi susţinut Filip Jianu, copilul minune al tenisului românesc?

Cum poate fi susţinut Filip Jianu, copilul minune al tenisului românesc?

0
Cum poate fi susţinut Filip Jianu, copilul minune al tenisului românesc?

Filip Jianu are 17 ani. A ajuns până în semifinalele Australian Open. E elev al Liceului Emil Racoviţă din Bucureşti. Este cunoscut publicului românesc de la vârsta de 4 ani.

Poate mulţi dintre noi n-am auzit de el.

Născut în Bucureşti, tânărul a ajuns până pe locul 1.097 ATP, iar în carieră a câştigat 3.410 dolari, insuficienţi pentru a-şi plăti un antrenor.

Alţi tineri de vârsta lui au sponsori de până la 200.000 de dolari. Salariul minim al unui antrenor, meşter de performanţe la vârsta lui, este de 2000 de dolari.

Părinţii lui sunt economişti.

Când avea 17 ani, familia Simonei Halep a cerut ajutorul comunităţii armenilor din România. Legenda spune că aceştia şi-au vândut o serie de terenuri, pentru că sponsorul de la Mamaia nu acoperea toate cheltuielile şi nici prietenii n-au sărit în ajutor. După zece ani, încasările sale din tenis se ridică la aproape 30 de milioane de dolari. Predestinat să fie vedetă, Florin Jianu a jucat încă de la patru ani rolul unui eliberator de păsări, în reclama pentru Transavia.

Acum, se apropie de majorat. Dar şi de un loc în IMG „fabrica de campioni” din Florida, spaţiu unde performanţa necesită bani, dar şi sacrificii.

Este ştiut că în tenis doar de la locul 100 în jos, sportivii se pot auto-susţine financiar.

Întrebarea este cum îl poate ajuta comunitatea pe acest tânăr talentat şi predestinat să fie vedetă?