Acasă Curiozitati Deși are doar 14 ani, acest copil român a inventat aplicații medicale care să monitorizeze pacienții spitalizați

Deși are doar 14 ani, acest copil român a inventat aplicații medicale care să monitorizeze pacienții spitalizați

0
Deși are doar 14 ani, acest copil român a inventat aplicații medicale care să monitorizeze pacienții spitalizați

Este un lucru extrem de bine știut că românii sunt unii dintre cei mai inventivi și inteligenți oameni. Un nou exemplu este și un copil de doar 14 ani din România care a creat o aplicație pentru pacienți la care nici măcar cei care conduc spitale și cei din Ministerul Sănătății nu s-ar fi gândit să o facă.

Are doar 14 ani și deja salvează vieți. Alexandru Talnaci a inventat o aplicație medicală care monitorizează pacienții spitalizați și ajută pacienții aflați în condiții critice. Aplicația Smart Health Monitoring System este o aplicație creată pentru Android și a câștigat primul premiu la un concurs de aplicații numit MobilPro 2018, organizat de Universitatea Politehnica din București. Competiția a avut trei categorii: Smart Health, Smart Travel si Idea Million Dollar.

Adolescentul a trebuit să concureze cu mulți alți tineri studenți din diferite țări. Alexandru a vrut să inventeze aplicația după ce a auzit despre întâmplarea din 2010, când la maternitatea din Giulești s-a produs ceva ireal. F0cul a fost cauzat de o instalație electrică veche. Alexandru a creat aplicația numai în 3 săptămâni.

Aplicația măsoară semnele vitale ale pacienților datorită unei brățări inteligente care monitorizează pulsul inimii și temperatura corpului. De asemenea, aplicația are senzori de fum, gaz și temperatură. Sperăm să vedem că acest copil o să facă în continuare astfel de aplicații care să ajute oamenii și care să-i salveze atunci când se află în situații critice. Este impresionant cum un copil de doar 14 ani a reușit să facă o asemenea aplicație.

Nu doar faptul că este greu să creezi o aplicație este impresionant ci și ideea în sine. Venind de la un copil, aceasta ne dă speranța că pe viitor acesta este capabil să facă o mulțime de lucruri extrem de importante pentru societatea în care trăiește.