Acasă Curiozitati Amestecă bicarbonat de sodiu și lămâie. Trucul fără egal cu rezultate vizibile împotriva acneei!

Amestecă bicarbonat de sodiu și lămâie. Trucul fără egal cu rezultate vizibile împotriva acneei!

0
Amestecă bicarbonat de sodiu și lămâie. Trucul fără egal cu rezultate vizibile împotriva acneei!

Nu ai încercat încă beneficiile incredibile ale bicarbonatului de sodiu și sucului de lămâie? Aceste două produse naturale sunt aliați grozavi pentru a trata atât pielea grasă, cât și acneea, deoarece au proprietăți astringente, de curățare, antiseptice și de vindecare foarte puternice și împreună rezultă unul dintre cele mai bune tratamente anti-acnee care pot fi folosite. Pe lângă îndepărtarea impurităților, vei putea preveni noile izbucniri de acnee și îți va fi mult mai ușor să menții un ten curat, mat și sănătos.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru acnee

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune produse naturale anti-acnee care există și acționează la diferite niveluri asupra pielii, permițându-i să combată eficient această afecțiune a pielii și îmbunătățind foarte mult aspectul feței. În continuare, enumerăm care sunt principalele beneficii ale bicarbonatului de sodiu pentru acnee:

Este exfoliant

Compoziția și textura sa sunt perfecte pentru exfolierea profundă a pielii și pentru îndepărtarea tuturor celulelor moarte și a excesului de ulei care se acumulează în pori, înfundându-le și dând naștere la apariția impurităților și la noi izbucniri de acnee.

În acest fel și, de asemenea, datorită proprietăților sale antiseptice, vă permite să luptați împotriva bacteriilor care provoacă multe dintre formele de acnee.

Echilibrează pH-ul pielii

O alta dintre marile proprietăți ale bicarbonatului de sodiu pentru piele este că este amfoter, iar asta înseamnă că are capacitatea de a echilibra pH-ul natural al pielii. Acestea din urmă pot fi alterate din cauza acneei, în principal din cauza cantității excesive de grăsime și a acumulării de toxine.

Dezumflați coșurile

De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, care vor ajuta coșurile să se dezumfle mai repede și să reducă disconfortul, în special pe cele severe.

Reduce urmele și cicatricile

Are proprietăți de iluminare și prin prevenirea apariției acneei, este un bun remediu natural pentru a preveni ca coșurile să lase urme sau cicatrici pe pielea feței, echilibrând în același timp tonusul pielii.

Beneficiile lămâii pentru acnee

Proprietățile lămâii pentru acnee sunt și ele remarcabile, deoarece acest citrice este foarte bogat în vitamina C, este astringent, antiseptic și de albire. Toate acestea vor fi de mare ajutor pentru a trata această afecțiune și pentru a avea o piele mult mai curată și mai frumoasă. Principalele beneficii ale lămâii pentru acnee sunt:

Demachiant și astringent

Lămâia ajută la curățarea pielii în profunzime, desfunda porii și ucide bacteriile care cauzează această afecțiune.

În plus, efectele sale astringente reduc supraproducția de sebum, care este esențială pentru eliminarea impurităților și pentru a menține pielea să arate strălucitoare pe tot parcursul zilei.

Previne apariția acneei

Prin prevenirea proliferării bacteriene și lăsând pielea complet curată și purificată, este, de asemenea, un remediu natural grozav pentru a preveni noile erupții de acnee și apariția altor impurități, precum coșuri, puncte negre, pustule, papule etc.

Reduce petele de acnee

Conține vitamina C și acest nutrient ajută la inhibarea producției de melanină în piele, ceea ce permite luminarea dermei care s-a întunecat sau pătat. Din acest motiv, este foarte eficient în reducerea vizibilității acelor pete sau urme care pot rămâne pe față odată ce acneea a dispărut.

Mască de bicarbonat de sodiu și lămâie 

Pentru a curăța în profunzime porii, a combate excesul de ulei, a dezumfla toate coșurile existente pe față și a preveni viitoare infecții ale pielii, cel mai bine este să optezi pentru aplicarea unei măști de bicarbonat de sodiu, lămâie și apă. Pentru preparare, trebuie să urmați următoarea rețetă.

Ingrediente:

1/2 lingură de bicarbonat de sodiu

4 picături de suc de lămâie

2 linguri de apă minerală.

Pregătire și aplicare:

Mai întâi, tăiați o lămâie în jumătate și stoarceți una dintre jumătăți pentru a obține sucul ei proaspăt. Adaugati bicarbonatul de sodiu într-un recipient, adăugați apa și sucul de lămâie proaspat stors. Amestecă toate ingredientele cu o lingură până vezi că se formează o pastă omogenă fără cocoloașe.

Curățați foarte bine pielea feței, asigurându-vă că nu există urme de murdărie sau machiaj. Întinde pe piele masca anti-acnee cu ajutorul unei perii foarte curate. Păstrați masca aproximativ 20 de minute pentru a-și face efectul și după acest timp, îndepărtați cu multă apă caldă sau rece, evitând apa fierbinte care poate irita pielea.