Acasă Curiozitati Cum să eliminați mucegaiul de pe pereți, astfel încât să nu mai revină niciodată

Cum să eliminați mucegaiul de pe pereți, astfel încât să nu mai revină niciodată

0
Cum să eliminați mucegaiul de pe pereți, astfel încât să nu mai revină niciodată

Mucegaiul crește pe suprafețe umede. Acest organism viu alcătuit din ciuperci microscopice apare ca un mușchi verzui sau albicios care poate apărea pe pereți, țesături, emanând un miros puternic de mucegai. Din fericire, este posibil să scapi definitiv de el cu sfaturi simple, eficiente și economice.

Datorită umezelii care se acumulează, a unor probleme de etanșare, a infiltrării slabe sau a sistemului de ventilație, pot apărea pete de mucegai și care favorizează dezvoltarea gandacilor . Pe lângă faptul că perețîi sunt urâți, mucegaiul poate fi toxic și prezintă pericole pentru sănătate. A scăpa de el cât mai repede posibil este, prin urmare, esențial pentru a ne proteja de aceste riscuri.

Cum se identifică urmele de mucegai pe pereți

Cea mai puțin periculos mucegai este cel care apare sub formă de inele albe care uneori pot deveni verzi, albastre sau maronii. Cele care formează pete negre sunt cele mai periculoase. În timp ce aceste microorganisme își fac locuința pe pereți sau tavan, ele pot, dacă nu sunt tratate rapid, să se răspândească pe mobilier și perdele. Din păcate, petele de mucegai se așează adesea în locuri greu de văzut cu ochiul liber. Și, din motive întemeiate, mucegaiul este întotdeauna însoțit de mirosuri umede și umiditate. Prin urmare, trebuie să încercăm să găsim originea acestui miros care poate provoca probleme respiratorii.

Care sunt cauzele creșterii mucegaiului

După cum s-a menționat mai sus, cauzele dezvoltării mucegaiului pot fi diverse. Spațiile închise cu ventilație slabă sunt susceptibile de a crește nivelul de umiditate din aer, provocând probleme de mucegai pe perețîi interiori sau exteriori ai unei case, în spații comune și / sau private. În general, mucegaiul este cauzat de o ventilație insuficientă care provoacă poluarea aerului ambiant, ceea ce crește nivelul de umiditate. Infiltrarea apei prin podea către pereți poate provoca, de asemenea, apariția petelor de mucegai.

Oțet alb

Aceasta este metoda preferată pentru îndepărtarea mucegaiului. Economică și foarte eficientă, această soluție apoasă ajută la dispariția ciupercilor. Pentru a face acest lucru, începeți prin aerisirea camerei, apoi turnați oțet alb din abundență pe un burete sau o cârpă din microfibră. Apoi frecați energic zona infestată pentru a îndepărta cea mai mare parte a mucegaiului. Turnați un amestec de apă și oțet alb într-o sticlă de pulverizare, apoi pulverizați pe urmele de umiditate pe care nu ați reușit să le dislocati. Lăsați-l să acționeze 6 ore și ștergeți-l cu o cârpă curată. Repetați operația până când urmele au dispărut complet. Pentru cele mai bune rezultate și un miros plăcut, adăugați câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai la preparatul dumneavoastră. Aveți grijă, acest ulei nu este recomandat femeilor însărcinate și care alăptează.

Înălbitor natural

Înălbitorul vândut în supermarketuri poate prezenta riscuri pentru sănătate, deci cel mai bine este să îl înlocuiți cu o rețeta naturală. Pentru a utiliza această metodă, diluați produsul în apă rece și turnați amestecul pe o cârpă din microfibră sau într-o sticlă de pulverizare. Frecați pereții pentru a îndepărta petele de umezeală, apoi clătiți cu apă curată.

Amoniac

Amoniacul este un produs coroziv care poate prezenta riscuri pentru sănătate. Prin urmare, se recomandă utilizarea acestuia cu moderare și luarea tuturor măsurilor de precauție necesare. Pentru această metodă, va trebui să turnați o cantitate egală de amoniac într-un recipient cu apă. Lăsăți să stea câteva minute, apoi turnați această soluție pe o cârpă pe care o veți folosi pentru a freca petele de mucegai. Când toate urmele au dispărut, clătiți bine.

Cristale de sodă

Începeți prin a turna o ceașcă cu sodă într-un litru de apă fierbinte. Ca și în cazul celorlalte metode, turnați preparatul într-o cârpă din microfibră, frecați zona infestată și apoi, atunci când petele de mucegai dispar, clătiți bine cu apă curată.

Apa oxigenată

Peroxidul de hidrogen este un produs multifuncțional și un anti-mucegai de neegalat. Pentru această metodă, va trebui să turnați 100 ml apă oxigenata în 200 ml apă într-un pulverizator. Pulverizați zona de creștere excesivă, apoi frecați cu o cârpă din microfibră până când petele dispar. În cele din urmă, clătiți-l cu apă călduță.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea tapetului

Pentru a scapă de el, trebuie mai întâi șterse cu o cârpă uscată din microfibră. Dacă persistă unele urme, turnați 4 linguri de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă fierbinte și pulverizați soluția pe suprafața dumneavoastră. Se lasă să acționeze câteva minute și se clătește cu apă curată.

Cum se previne apariția urmelor de mucegai

Cum să faceți față umezelii în creștere

  1. Pentru a depăși această problemă, este esențial să impermeabilizați pereții și să ii uscați . Doar așa veți putea controla creșterea umidității care face să apară urme de mucegai.

2. Cum să rezolvați problemele de ventilație.

Dacă aveți o problema de ventilație, va trebui să instalați un dezumidificator în casă dvs. care va reduce umiditatea din aer.

3. Cum să va ocupați de infiltrarea apei.

Scurgerea poate proveni de pe acoperiș sau subsol. Oricum, pentru a depăși această problema, este esențial să inițiați reparații pentru a opri infiltrațiile.