Acasă Curiozitati Robert Zicman, copilul român de 7 ani inclus în 1% cei mai inteligenţi oameni din lume

Robert Zicman, copilul român de 7 ani inclus în 1% cei mai inteligenţi oameni din lume

0
Robert Zicman, copilul român de 7 ani inclus în 1% cei mai inteligenţi oameni din lume

Printre geniile lumii la 7 ani. Robert are IQ-ul marilor savanți. La 2 ani știa alfabetul, la 5 citea cărți de științe, iar acum, la 7 ani, studiază singur materia pentru bacalaureat.

Robert Zicman este puștiul minune al României care face parte din cele mai sclipitoare minți ale lumii, 1 % din populație. Deși provine dintr-o familie normală, copilul are un coeficient de inteligență similar cu al marilor savanți. La prima vedere, Robert Zicman este un puști care nu iese cu nimic în evidență. Se joacă, e curios, pune zeci de întrebări și n-are răbdare să afle răspunsul, însă în spatele imaginii copilului blond care n-are mai mult de 7 ani se ascunde un fenomen. E unul dintre puținii oameni din lume cu o minte strălucită.

„A ajuns să studieze materia pentru bacalaureat la chimie pur și simplu pentru că are o viteză foarte mare de a asimila și o curiozitate foarte mare. Lecțiile curg de la sine și el își dorește să învețe”, a declarat mama lui Robert pentru „Asta-i România”.

La vârstă la care alți puști bat mingea sau sunt nedezlipiti de tablete sau telefon, Robert are pasiunile unui om mare.

E interesat de tot ce înseamnă știință de la fizică, matematică, chimie sau robotică. Performanțele lui, demne de Cartea Recordurilor, îl cataloghează drept copilul minune care va schimbă lumea.Copilul a demonstrat că este înzestrat cu o inteligență iesita din comun. Are un IQ similar cu al lui Albert Einstein, peste 160, asta în timp ce un copil normal, rar poate depăși 110.

„A trebuit să-l scoatem din școală. Deși școală în Anglia are un sistem foarte bine pus la punct, la nivelul de cum li se dă de lucru. Copiii sunt puși la măsuțe și li se da de lucru diferențiat și asta chiar funcționează foarte bine, însă el trebuia să primească deja lecții cu 2 ani înainte”, a adăugat mama băiețelului.

„Un copil cu IQ 160, teoretic ar avea inteligență unui adolescent de 16 ani căruia nu i s-au frânat drumurile și nu i s-au frânt aripile. Un copil cu un IQ de 160 la 10 ani e mai mult decât matur. El își depășește maturitatea gândirii și înțelegerii. El nu are ce cauta la calsa a 5-a, el ar trebui să fie în Facultate”, a declarat prof. dr. Florian Colceag.

Robert provine dintr-o familie absolut obișnuită și mai are 2 frați. Părinții Ioana și Cătălin Zicman sunt din zona Moldovei și în urmă cu 9 ani au plecat la muncă în Marea Britanie. Mama a fost cea care a remarcat că băiatul are ceva ieșit din comun.

La 2 ani știa tot alfabetul, iar 3 ani mai târziu învață din manuale de știință. La numai 6 ani, Robert a intrat în Organizația Mensa, în rândul celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Astăzi face parte din clubul select al celor 1 % oameni geniu.