Acasă Curiozitati Uleiul cu efect antiseptic care distruge 97% din celulele cancerului de plămâni

Uleiul cu efect antiseptic care distruge 97% din celulele cancerului de plămâni

0
Uleiul cu efect antiseptic care distruge 97% din celulele cancerului de plămâni

Uleiul acesta miraculos este un condiment popular de origine mediteraneană, folosit în medicina ayurvedică și în medicina tradițională datorită antioxidantului puternic pe care îl conţine, cât şi datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antifungice (de eliminare a candidei).

Principala componentă a uleiului de cimbru, căci despre el este vorba, este timolul, un antiseptic, antiviral și antifungic puternic. Timolul aparține unei clase naturale de compuși numiți „biocide”, substanțe cunoscute pentru capacitatea lor de a distruge organismele dăunătoare.

Potrivit studiilor centrate pe proprietățile acestui ulei-minune, acesta distruge bacilul antrax, bacilul febră tifoidă, meningococcus, agentul responsabil de tuberculoză și este activ împotriva bacteriilor salmonella și stafilococ.

Însă, cea mai importantă descoperire cu privire la acest elixir relevă incredibila sa capacitate de a distruge până la 97% din celulele canceroase pulmonare. Cercetările au arătat că dacă se amestecă cimbru și ulei de măsline, acest amestec va spori disponibilitatea hidroxitirozolului, cel mai puternic compus anticancer din uleiul de măsline. Acesta ar putea fi motivul pentru care grecii au aproximativ jumătate din rata de cancer, comparativ cu SUA și restul Europei.

Datorită puterii sale miraculoase de a lupta cu celulele canceroase, cercetătorii turci susțin că acest ulei “poate fi un candidat promițător în dezvoltarea de noi medicamente terapeutice și pentru tratamentul cancerului de san.”

Beneficiile uleiului de cimbru nu se opresc aici. Acesta are multe alte proprietăți care îl ridică la rang de panaceu:

– întărește nervii, memoria, combate senzația de epuizare și depresie
– întărește sistemul imunitar
– ajută in lupta împotriva răcelii, gripei, infecțiilor și frisoanelor
– este un stimulent bronșic și pulmonar
– ajută în probleme circulatorii
– combate durerile musculare și reumatismul

Atenție!!!

Uleiul de cimbru este foarte puternic și nu trebuie utilizat în timpul sarcinii sau în caz de hipertensiune arterială. Din cauza fenolilor (carvacrol și timol), acesta poate provoca iritații ale pielii! Consultați medicul sau farmacistul dacă doriți să îl foosiți, acest articol are caracter informativ și educațional și nu substituie consultul medical.