Acasă Curiozitati Fetele cu mame cicălitoare au mai mult succes la maturitate

Fetele cu mame cicălitoare au mai mult succes la maturitate

0
Fetele cu mame cicălitoare au mai mult succes la maturitate

De când am devenit mame, nu de puține ori ni se poate întâmpla să ne amintim cum ne cicăleau mamele noastre. În același timp, începem să conștientizăm faptul că acum am devenit și noi ca ele, ținând neapărat ca ai noștri copii să facă anumite lucruri. Așa cum sunt de părere și specialiștii, mamele au o mulțime de motive pentru care ajung să insiste mult pe lângă ai lor copii. Mai presus de orice se află însă dorința noastră de a le fi bine, de a-i deprinde cu obiceiuri ce-i pot transforma în adulți responsabili, care să aibă succes în viață.

Cu privire la acest ultim aspect, în articolul de mai jos vom găsi concluziile unui studiu efectuat în Marea Britanie, ce ne demonstrează faptul că mamele cicălitoare vor ajunge să aibă fete cu mai multe șanse de a reuși în viață, prin comparație cu cele ale căror mame nu au fost prea insistente.

Care sunt cele mai cunoscute motive ce le determină pe mame să fie cicălitoare cu ai lor copii

Este în natura mamelor să fie cicălitoare cu cei pe care-i iubesc

Psihologii consideră că mai ales mamele au tendința să fie mai insistente întrucât ele țin neapărat ca cei pe care-i iubesc, pe care-i au în grijă, să se deprindă cu lucruri care le vor fi mereu de folos.

Astfel, de la deprinderea cu diverse treburi casnice, până la respectarea unor norme de igienă sau a unora legate de comportament, mamele preferă să insiste de mai multe ori decât să lase lucrurile la voia întâmplării.

Tocmai această insistență este cea care le va determina și pe ele să se simtă mai confortabil, să nu se simtă vinovate că ar fi putut să spună cum se face un anumit lucru, cum se procedează într-o anumită situație. Numai așa vor reuși să-i știe pe cei dragi în deplină siguranță!



Cicălelile venite din partea mamelor se leagă de dorința lor de a pune lucrurile în mișcare

În special mamelor copiilor mai măricei, care au un program mai încărcat, pot ajunge adesea în situația de a-i cicăli pe aceștia. Intenția lor este aceea de a nu-i lăsa pe aceștia să ajungă în criză de timp, de a fi atât de presați de sarcini încât să nu mai aibă răgazul să se antreneze și în activitățile preferate.

Iată de ce, când o mamă insistă ca al ei copil să se implice mai rapid în rezolvarea unei sarcini, ea nu dorește decât să-l obișnuiască pe acesta să-și organizeze mai eficient programul, astfel încât să aibă timp și să se relaxeze. Această deprindere îi va fi de mare ajutor și când va deveni adult, întrucât va ști cum să lucreze mai eficient, bucurându-se de mai mult timp pentru el însuși și pentru cei dragi.

Mamele își cicălesc micuții pentru a-i învăța să fie responsabili

Indiferent de vârsta pe care o au, ai noștri copii trebuie să învețe să fie responsabili. De aceea, nu ezităm în a insista să facă tot felul de demersuri ce îi va transforma în adolescenți și în adulți responsabili.

Fie că este vorba despre obișnuirea copilului cu îndeplinirea unor mici sarcini în casă, fie că îl vei învăța să fie responsabil față de lucrurile sale și să aibă grijă de ele sau pur și simplu cum să economisească bani, numai așa micuții noștri vor ajunge să aprecieze mai mult ceea ce au și vor deveni capabili să fie cât mai independenți.

De fiecare dintre noi va depinde să găsim metoda potrivită prin care să ne cicălim copiii din acest punct de vedere, insuflându-le ideea de responsabilitate, de grijă față de oamenii și de lucrurile din jurul lor.