Acasă Curiozitati Există 7 izvoare în Bucegi care au cea mai pură apă de pe Planetă unde nu există nicio bacterie!

Există 7 izvoare în Bucegi care au cea mai pură apă de pe Planetă unde nu există nicio bacterie!

0

Munții Bucegi prezintă un lucru considerat de „oamenii de știință” ca fiind un „mister” și anume cele 7 izvoare din Bucegi. Informațiile desecretizate de curând, arată că încă de pe timpul lui Ceaușescu, securiștii știau despre aceste izvoare, care au și fost analizate încă din anii `30.

Unde se afla cele 7 izvoare miraculoase?

În Bucegi, către răsărit, în Cheile Zanoaga, mai exact între frumosul Lac Bolboci si Scropoasa, se găsesc sapte izvoare a caror apă uimește știința și alimentează mitul.

Aflate sus în munți, la 1300 de metri, izvoarele își aprovizionează șuvoaiele dintr-un lac subteran, ce își are sursele nesecate, parcă în infinit, și nu în strafundurile stancoase ale unei grote ascunse.

Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secundă, izvoarele țâșnesc la suprafață dintotdeauna.

Negustorii de apă vie, vanzatori de iluzii?

Chiar dacă unii profită banește, speculând mitul, legenda și proprietățile reale ale apei, acest lucru nu reușește nici să știrbească însușirea izvoarelor ori miraculosul, nici să altereze frumusețea și energia zonei.

Oricât am cultiva denigrarea și minimalizarea caracteristicilor curative, influențați de ideea exploatării lor, trebuie mentionat că cele 7 izvoare și calitatea lor de apă vie, au existat cu mult înaintea afaceriștilor.

Să bei din apa dacilor.

Speculația nu ar fi una exagerată dacă ținem cont de circuitul apei in natură.

Și lucru cert este că izvoarele curgeau neobosit și acum 2000 de ani, potolind setea de cunoaștere a sacerdotilor și initiatilor, vindecând muribunzi ori răcorindu-l pe Zamolxe si contribuindu-i la nemurire, așa cum spune povestea.

Poate pe cursul apei în sus, găseau dacii poarta catre necuprins, în lacul fără de sfârșit… poate că fluviul din adâncuri hrănea efluviile de înțelepciune dacă… cine stie?!

Explicația științifică legată de puritatea izvoarelor vii.

Există bineînteles și o explicație științifică rezultată în urma cercetărilor de laborator. Preocupari constante, în ceea ce privește studiul apei fantastice au existat înca din 1927.

Cercetătorii români și străini încearcă să aducă în planul palpabilului, digerabilului și acceptabilului, natura celor 7 izvoare vii, printr-o lămurire științifică. Drept pentru care au considerat că apa trece printr-un câmp magnetic, care îi ordonează structura moleculară, până la ideal.

De asemenea, oamenii de știință vin să întărească constatarea cum că ar fi cea mai pura și mai energizată apă din lume, prin ipoteza că izvoarele ar traversa un zăcământ de argint. Acesta împiedică dezvoltarea bacteriilor care sunt într-adevar inexistente. Ceea ce este cel putin straniu, fiindcă în raport cu limita minimă acceptată a numarului de bacterii, care este 5 în orice apa din lume, izvoarele noastre au 0.

In prezent, zona este închisă sub justificarea cel putin aparentă, că ar fi destinată în intregime cercetărilor. Nu știm însă dacă nu se vrea cumva doar monopolul, ca in vremurile trecute, când doar marele demnitar avea exclusivitate pentru a-și asigura nemurirea.