Compotul de sfeclă roșie este o rețeta tradițională rusească extrem de eficientă și utilă în tratamentul multor boli, întrucât conține multe componente ce activează și revitalizează ficatul, rinichii și intestinele. Această rețeta se obține prin simplă fermentare.
Rezultatele unor cercetări medicale arată faptul că un consum regulat de compot de sfeclă roșie previne dezvoltarea tumorilor maligne, datorită acțiunii îmbunătățite a ficatului ce face posibilă curățarea organismului de toxine și de alte “deșeuri”, îndepărtând constipația și alte probleme cu intestinele.
Medicina tradițională rusă consideră compotul de sfeclă roșie drept cel mai bun medicament non-medical pentru hipertensiune arterială, deoarece normalizează tensiunea arterială pentru o perioada mai lungă de timp, și este extrem de util în tratamentul aterosclerozei.
Personal am testat această rețeta și am simțit cum organismul s-a revitalizat. Ceea ce m-a îndemnat să-l fac a fost pentru început simplul fapt că metodă de preparare este foarte simplă.
Citiți mai jos cum se face compotul din sfeclă roșie :
Ingrediente: 1 Borcan de sticlă de 3 litri; 700 de grame de sfeclă roșie decojita; 2 linguri de făină de secară sau neagră; 200 grame de zahăr (zahărul se poate înlocui cu miere, aceeași cantitate); 100 grame de stafide.
Mod de preparare: Sfecla spălată și curățată de coajă se taie cubulețe nu foarte mari (cum se vede în imagine), și se așază în borcan. Adăugați apoi stafidele, cele 2 linguri de făină și zahărul sau mierea. Umpleți borcanul cu apă fiartă și răcită, amestecând foarte bine conținutul.
Acoperiți borcanul cu un tifon, astfel încât să poată să respire. Se lasă la temperatura camerei timp de 6-7 zile. În timul acestor zile este necesar să amestecați conținutul de 2-3 ori pe zi, iar dacă este necesar, îndepărtați spumă. După scurgerea celor șapte zile se agită amestecul bine apoi se strecoară prin tifon și astfel veți obține compotul de sfeclă roșie.
Consum și depozitare: Consumă 3-4 linguri de trei ori pe zi, înainte de mese. În 20 de zile vă veți alege cu un ficat curățat și pregătit să lupte cu toxinele. Luați o pauză de trei luni și repetați tratamentul pentru a vă menține sănătoși și liberi de orice depozite toxice. Compotul se păstrează pe toată perioada la frigider.
Această metodă este aplicată și în prezent de către medicii din unele spitale din Rusia, întrucât are rezultate excelente, nu numai pentru curățarea ficatului, dar, de asemenea și asupra întregului organism, fiind execlent în tratamentul hipertensiunii arteriale și aterosclerozei.
După un consum de numai câteva zile, tensiunea arterială se stabilizează. Dacă veți recomanda acest compot și prietenilor voștri, trebuie să-i avertizați că, atunci când va începe curățarea , se pot deplasa și pietrele mici de la rinichi, întrucât acest compot are influențe și asupra rinichilor.
Contraindicații:
Acest compot nu este recomandat celor cu insuficientă renală, celor cu probleme ale tractului gastro-intestinal, celor care suferă de gută și celor care au o tensiune arterială scăzută.