Viziteaza cele mai frumoase 10 pesteri din lume! Nu vei regreta

0
Viziteaza cele mai frumoase 10 pesteri din lume! Nu vei regreta

Cele mai frumoase pesteri din lume sunt adevarate universuri subterane, cu peisaje care iti taie rasuflarea, farmecul lor fiind sporit de legendele si miturile care le invaluite. Daca esti interesata de labirinturi subterane pline de formatiuni fascinante si de secrete care iti vor starni curiozitatea, atunci iti sugerez sa pornesti la drum si sa explorezi cele mai frumoase si interesante grote din lume.

Un echilibru delicat

Cum este posibil ca gheața să reziste în aceste locuri chiar și vara, când temperaturile de afară sunt ridicate? Totul se datorează sistemului de ventilație natural al peșterilor.

Cavernele au o serie de „hornuri” naturale, care permit intrarea aerului rece în timpul iernii, însă nu și a aerului cald în timpul verii.

1. Peștera de gheață din Parcul Național Skaftafell, Islanda

2. Pestera Onondaga, Statele Unite

Vastul teritoriu al Statelor Unite este mandrul posesor al unei impresionante colectii de pesteri care atrage anual mii de vizitatorii. Pe lista celor mai frumoase pesteri din lume se afla si Onondaga, din statul Missouri, deschisa publicului in 1904 si care a fost sapata si modelata de lacurile subterane. Culoarele intortocheate sunt impanzite de formatiuni calcaroase care creeaza peisaje de o frumusete rara pe care vei dori sa le explorezi cu atentie.

3. Peștera Ningwu, din China

4. Pestera Fingal, Scotia

Pe lista celor mai frumoase atractii turistice scotiene se afla si impresionanta pestera Fingal, situata pe insula Staffa, o adevarata comoasa naturala formata din coloane hexagonale de bazalt care par sculptate minutios in peretii pesterii. Decorul interesant a fost modelat de lava fierbinte care s-a fragmentat in blocuri hexagonale pe masura ce procesul de racire s-a intensificat. Rezultatul acestui proces natural este o pestera unica in lume care iti va trezi interesul si admiratia.

5. Indiferent de anotimp, pereții Peșterii Eisriesenwelt sunt plini de gheață

6. Una dintre ieșirile peșterii formate în Ghețarul Mýrdalsjökull, din Islanda

7. Pestera Cristalelor Uriase, Mexic

Una dintre cele mai frumoase pesteri din lume te va fascina datorita colectiei stralucitoare de cristale, unele dintre ele fiind considerate printre cele mai mari din lume. Pestera Cristalelor Uriase, localizata in Chihuahua, este un labirint intortocheat sapat la 300 adancime si impodobit cu zeci de cristale de dimensiuni impresionante, unele atingand 11 metri lungime sau cantarind 55 de tone. Desi pestera nu poate fi vizitata, datorita conditiilor neprielnice, fotografiile raman dovezile incontestabile ale opulentei si splendorii ale acestei minuni naturale.

8. Pestera Albastra, Italia

9. Peșterile Big Four, din masivul Mount Rainier, SUA

10. Una dintre cele mai celebre peșteri de gheață din SUA este cea formată în Ghețarul Mendenhall, din Alaska

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.