vineri, martie 29, 2024

Chec de post. Cea mai simpla reteta pentru chec de post pufos

Must Read

Chec de post. Cea mai simpla reteta pentru chec de post pufos. Checul de post este foarte uşor de preparat, nu necesită foarte multe ingrediente şi va fi cu siguranţă o surpriză plăcută pentru cei dragi. Nu necesită preparative speciale şi nici o experienţă foarte mare în bucătărie. Veţi atrage însă cu această reţetă numeroase aprecieri pozitive de la musafiri sau de la cei dragi…

Chec de post. Reteta pentru chec de post pufos

INGREDIENTE chec de post

2 căni făină
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 lingură zahăr vanilat
1 cană apă
1 praf de copt
3 linguri nucă de cocos
2 linguri cacao neagră
2 linguri dulceaţă de vişine

- Advertisement -

PREPARARE chec de post

Punem într-un vas zahărul, uleiul, apa, făina și zahărul vanilat. Amestecăm cu un tel până obținem o compoziție omogenă. Împărțim compoziția în două. Într-una din ele punem dulceața de vișine și cacao și omogenizăm. În cealaltă adăugăm nuca de cocos. Ungem o tavă cu ulei, o tapetăm cu făină și punem cele două compoziții, alternându-le. Coacem compoziția vreme de 45 de minute la foc mediu. Va crapă puțin, să nu va faceți griji așa și trebuie. Îl scoateți din cuptor când este gata și lăsați 10 min în tavă. Peste 10 min îl scoateți din tavă și lăsați să se răcorească bine. Apoi îl pudrați cu zahăr și serviți.

 

Deasemenea negresele de post sunt foarte bune si puteti urmari in filmuletul de mai jos o reteta foarte simpla si usor de preparat.

 

[td_block_5 limit="6"]
- Advertisement -