Ingenios! Un bec ars poate avea foarte multe intrebuintari!

1
Ingenios! Un bec ars poate avea foarte multe intrebuintari!

Este uimitor sa vezi cum un bec ars poate avea atat de multe intrebuintari la care cu siguranta nici nu ne-am fi gandit! In filmuletul de mai jos puteti vedea cateva dintre intrebuintarile pe care un bec ars le poate avea.

In primul rand, tot ceea ce trebuie sa facem este sa golim becul ars de tot ce se afla in interiorul sau. Acest proces este unul foarte minutios, trebuind sa avem foarte multa rabdare. Este absolut necesar ca pe parcursul acestui proces sa purtam ochelari de protectie si manusi. Astfel, folosind un obiect ascutit trebuie sa inlaturam portiunea de sticla neagra. Apoi, folosind o surubelnita trebuie sa spargem filamentul pentru a putea goli becul, ramanand ca ulterior sa il spalam pentru ca sa nu ramana nicio bucatica de sticla in interiorul acestuia.

In primul caz, puteti vedea cum un bec ars poate fi transformat intr-un minunat dispercer pentru agrafe de hartie. 

O a doua intrebuintare este absolut fantastica, deorece cu ajutorul unei forme rotunde de decupat fursecuri si a unui trandafir putem obtine dintr-un bec ars o minunata vaza.

 

Pentru urmatorul caz trebuie sa inlaturam doar contactul si sticla neagra a becului ars. Dupa ce facem acest lucru trebuie sa luam mecanismul unei lampi solare de care lipim cu foarte multa atentie o sfoara. Apoi, lipim becul de mecanismul lampii solare si vom obtine un obiect de iluminat foarte ingenios.

O noua idee minunata este cea in care umplem continutul unui bec ars cu parafina lichida, iar apoi il pozitionam intr-un inel metalic rotund. Dupa ce in interiorul becului introducem un fitil de bumbac vom obtine o candela superba.

Un ultim caz este cel in care obtinem un tirbuson deosebit de interesant. Dupa ce inlaturam spirala metalica de la un tirbuson si umbem becul cu granule de plastic polimorf si il introducem in cuptor pentru a se topi, vom obtine un tirbuson cu adevarat special.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.