Acasă Curiozitati Puterea vindecătoare din pătrunjel și usturoi. Amestec de vitamine pentru o imunitate de fier. Iată cum se prepară!

Puterea vindecătoare din pătrunjel și usturoi. Amestec de vitamine pentru o imunitate de fier. Iată cum se prepară!

0
Puterea vindecătoare din pătrunjel și usturoi. Amestec de vitamine pentru o imunitate de fier. Iată cum se prepară!

Combinația de pătrunjel și usturoi este folosită în mod tradițional pentru a susține sistemul imunitar și poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu infecțiile tractului respirator superior, inclusiv răceala comună. Totodată contribuie la o circulatie sanatoasa a sangelui și susține sănătatea imunitară.

Deci, este un amestec de vitamine pentru o imunitate de fier, după cum se spune și în titlul articolului.

Cum se prepară acest amestec minune.
Pentru a prepara amestecul de pătrunjel și usturoi vom avea nevoie de următoarele ingrediente:
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 4 căței usturoi
  • 80 ml ulei măsline
  • zeama de la o jumătate de lămâie.
Se adaugă usturoiul și pătrunjelul într-un robot de bucătărie, blender sau mărunțitor. După care se pune uleiul de măsline și zeama de lămâie.Se amestecă bine până se ajunge la o textură mai consistentă.Se păstrează la frigider până la 1 săptămână.

Asocierea acestuia cu usturoi va crea un gust plin de viață, care este în egală măsură revigorant și picant.Pasta de usturoi și pătrunjel, un amestec de ierburi aromatice proaspete și condimente, poate adauga o aromă mai abundentă mâncărurilor tale preferate.

Usturoiul ajută la gestionarea colesterolului și a tensiunii arteriale, întărește apărarea imună împotriva răcelii și ajută la inflamarea țesuturilor, prevenind congestia respiratorie și, prin urmare, ameliorează problemele de respirație.În plus, pătrunjelul acționează ca un analgezic cu proprietăți antiinflamatorii și oferă ameliorarea problemelor gastrointestinale, cum ar fi indigestie, crampe stomacale, balonare și greață, contribuind în același timp și el la întărirea sistemului imunitar.

Usturoiul are proprietăți antibacteriene semnificative care ne ajută să ne protejăm de infecții, care pot fi deosebit de importante pentru tulpinile rezistente la antibiotice, acționând ca un antibiotic natural.

Vitamina K prezentă în mod natural în pătrunjel, ajută la producerea proteinelor pentru oase și coagularea sângelui, care apoi ajută la protejarea împotriva fracturilor osoase.Pătrunjelul conține compuși care permit expulzarea gazelor din organism. Acest lucru poate ajuta la digestie și poate reduce balonarea.

Pătrunjelul conține substanțe chimice care provoacă contracția musculară în intestin, vezică urinară și uter. Acesta este motivul pentru care medicii homeopați folosesc pătrunjelul pentru a trata infecțiile tractului urinar, pietrele la rinichi și vezica urinară și crampele menstruale.

Acum că ați aflat toate aceste lucruri despre acest amestec nu vă mai oprește nimic să-l preparați. Totuși este indicat înainte de a începe să consumați amestecul de pătrunjel și usturoi să cereți părerea unui medic specialist.