Acasă Curiozitati Beneficiile ouălor pentru sănătate: îmbunătățesc vederea, previn infarctul miocardic și cancerul de sân, protejează creierul și multe altele

Beneficiile ouălor pentru sănătate: îmbunătățesc vederea, previn infarctul miocardic și cancerul de sân, protejează creierul și multe altele

0
Beneficiile ouălor pentru sănătate: îmbunătățesc vederea, previn infarctul miocardic și cancerul de sân, protejează creierul și multe altele

Se pare că mass-media subestimează beneficiile ouălor, dar ele au nenumărate calități care le fac un aliment ideal pentru sănătate. Pe lângă că sunt bogate în nutrienți, preven accidentul vascular cerebral, sunt un extraordinar plus față de dieta oricărui individ care este conștient de sănătate.Ouăle sunt unele dintre cele mai nutritive alimente. Sunt bogate în proteine, grăsimi bune, vitamine și minerale.

Beneficiile ouălelor pentru sănătate.

1. Ouăle promovează sănătatea bună a ochilor.
Gălbenușurile de ou sunt bogate în luteină și zeaxantină, antioxidanți care reduc riscul dezvoltării degenerării oculare și a problemelor oculare similare.

2. Ele vă pot ajuta să pierdeți în greutate.
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriție, persoanele care au consumat ouă bogate în proteine ​​pentru micul dejun au fost mai capabile să-și controleze apetitul în timp ce încearcă să piardă în greutate.

3. Ele ajută la consolidarea forței osoase și a mușchilor.
Ouale sunt una dintre putinele surse naturale de vitamina D, care, combinate cu calciu, previne dezvoltarea osteoporozei și ajută la construirea și menținerea oaselor puternice. În plus, proteina conținută în ouă le face, de asemenea, ideale pentru a construi mușchi puternici.

4. Îmbunătățeșc sănătatea creierului.
Ouăle stimulează sănătatea creierului din cauza, colinei esențiale de nutrienți pe care o conțin. Conform unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică, creșterea colinului dietetic a fost legată de îmbunătățirea funcției cognitive, inclusiv a memoriei verbale și vizuale.

5. Pot preveni bolile de inimă și cancerul de sân.
Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Departamentul de Nutritie de la Universitatea din Carolina de Nord de la Chapel Hill, colina continuta în oua este nu numai benefică pentru mentinerea functiei cerebrale bune, dar si pentru buna funcționare a sănătății și prevenirea cancerului mamar. Aceste rezultate au fost publicate în ediția din noiembrie 2009 a revistei Nutrition Reviews, subliniind impactul său pozitiv asupra sănătății inimii.

Câte ouă ar trebui să mănânci în fiecare zi?

La Clinica Mayo, persoanele sănătoase pot consuma până la 7 ouă fierte pe săptămână, fără a crește riscul de apariție a bolilor de inimă. Unele studii sugerează că acest nivel al consumului de ouă poate preveni, de fapt, unele accidente vasculare cerebrale. Aveți mare grijă!

Acest lucru nu este valabil pentru diabetici. Mâncând 7 oua pe săptămână poate crește riscul de boli de inimă, astfel încât persoanele care au diabet zaharat ar trebui să-și limiteze consumul.